PN a svadba

12. jún 2023

Ahojte zeny budete mi niektorá vedieť pomôcť? Som tehotná a doktor ma chce vypísať na PN, ale na druhý mesiac máme svadbu bez hostiny, len obed. Ako sa rieši svadba cez PN? Musím pred tou svadbou zrušiť PN alebo nie. Najlepšie keby napísali, také čo majú s tým skúsenosť alebo poznajú niekoho kto to tak mal.

mamamasama
12. jún 2023

Mala som normalne svadbu s hostinou. Nič sme neriešili.

autor
12. jún 2023

@mamamasama
Ani sociálka potom nič neriešila? Lebo už dávnejšie som počula, že spätné bude kontaktovať sociálna poisťovňa a že môže byť z toho problém. Ani ste nenahlasovali nič na sociálke predtým ?

h2
12. jún 2023

Vysvetli situáciu lekárovi a na ten deň ti napíše vychádzky.

hanaxxx
12. jún 2023

My sme tiez mali len sobas a obed a vsetko bolo v poriadku.

mamamasama
12. jún 2023

@autorka nie, vôbec nič. 🙂

lenka905
12. jún 2023

ja som ukončila PN a následne v pondelok znova nastúpila na PN. A mala som šťastie, v sobotu som mala kontrolu zo sociálky, nechali mi odkaz.... našťastie som to mohla ignorovať, lebo v čase ich návštevy som PN nebola.

lilinka88
12. jún 2023

SP si potom dosetruje, či nejde o porušenie liečebného režimu. Najlepšie je kontaktovať priamo pobočku a pýtať sa na nemocenskom oddelení a oddelení lekárskej posudkovej činnosti ako to riešiť

autor
12. jún 2023

@h2 vychádzky mi môže napísať na ten deň aj na dlhšie ako dve hodiny ? Napríklad 5 hodín vkuse? A ďakujem za odpoveď 🙂

lenka905
12. jún 2023

mne doktorka povedala, ze nemoze dat vychadzku na dlhsie, len tie 2 hodiny doobeda a 2 poobede. A ak mas sobas v case vychadzky, tak by to mohlo prejst, ale ak mas sobas mimo hodin vychadzky, mozes mat z toho problem
Ja som mala este navyse to, ze sobas som mala mimo adresy, ktoru som mala udanu ako adresu kde sa zdrziavam pocas trvania PN.

saxana000
12. jún 2023

Na ten den sa da vybavot vychadzka celodenna.treba nahlasit na socialku popredu.teraz sme boli na 60ke a muz maroduje.nebol problem

h2
12. jún 2023

Sorry, to už neviem. Ale predpokladám, že ti napíše, na koľko bude treba.

lenka905
12. jún 2023

ešte doplním, že doktorka mi povedala, že závisí aj od diagnózy s ktorou si na PN a pri tej mojej by mi predĺženie vychádzok poisťovňa neschválila, vraj....

avanka
12. jún 2023

Povieš lekárke, že sa vydavas a ona ti napíše celodenné vychádzky
Ja som tak vo februári bola na PN a syn mal deň otvorených dverí na strednej škole, na ktorú sa hlásil,tak som to spomenula lekárke, či môžem ísť s ním a ona mi dala celodenné vychádzky s tým, že ak by náhodou prišla kontrola, mám jej hneď na ďalší pracovný deň volať a ona to vybaví

dankavass
12. jún 2023

Tiež som riešila rovnaký problém, informovala som sa priamo na sociálnej poisťovni. Vydávala som sa počas PN, rizikové tehotenstvo. Lekárka mi vystavila tlačivo, že zdravotný stav dovoľuje absolvovať sobáš s mimoriadnou vychádzkou od 12 do 17.00 ktoré som zaniesla do sociálnej poisťovne 🙂
Mali sme taktiež len obrad a obed. Všetko bolo okej 🙂

ibrunova
12. jún 2023

U kamošky to sociálka veru riešila, prišiel jej list, aby predložila vychádzku na deň, keď mala svadbu. Radím pred svadbou popýtať lekárku o vychádzku na ten deň.

ivett311
13. jún 2023

Mne dr dal priepustku na cely deň, odovzdala som na sociálke, všetko bolo v poriadku

autor
16. jún 2023

Ahojte ženy. Dnes som bola u gynekológa a povedal mi na tú svadbu, že pokiaľ ju chceme robiť, len tak v malom, že tak on mi na to nič nebude dávať (tváril sa tak akoby sa to nedalo), že keby mi prišlo zo sociálky vyjadrenie na zmenu priezviska, že tak mu mám potom len zavolať a že on mi napísať pre sociálku, že tá svadba bola v čase vychádzky. Alebo že keby mi prišla kontrola tak mu mám potom len zavolať, ale povedal, že pravdepodobne v sobotu mi nepríde.

lilinka88
16. jún 2023

Môže prísť aj kontrola,ale keďže poberas nemocenské, pravdepodobne od teba budú žiadať súhlas gynekológa so svadbou v čase PN, ideálne to je doložiť hneď s lístkom na peniaze.

janulienka78
22. jún 2023

Mne ukončil mi v piatok PN-ku a od pondelka mi dal novú