PN a poradňa

barbi3012
18. mar 2024

Dobrý deň, mám taký problém,som na PN u gynekológa, mala som mat kontrolu a zaroven poradnu 11.3.,lenže teplotovala som a zastupujúci lekár bral len akútne prípady mala som prist teda o tyzden, dnes som ale bola pri zastupujucom a pýtam sa ho ohľadom PNKY hovorí mi ze už mám porušený liečebný režim a teda on s tým nespraví nič a ze mam vlastne čakať na svojho dr kedy začne ordinovat. Mal by od 25.3. Teda dúfam..chcem sa teraz spýtať ako teda postupovať? Volala som na sociálnu pnku nemám zrusenu ale mala som mať kontrolu 11.3. ..bude z toho nejaký problém? Da sa moja PN nejako zachrániť alebo teda už mi ju len zruší..ďakujem za odpovede

sun_shine_2020
18. mar 2024

@barbi3012 spravne tomu rozumiem: ty si PN, mala si ist na poradnu ale mala si teplotu a teda si nesla, mala si prist o tyzden na poradnu. Tak si sla o tyzden ale stale si PN s tym povodnym problemom? Ja nevidim porusenie liecebneho rezimu 🤔

barbi3012
autor
18. mar 2024

@sun_shine_2020 áno som PN u gynekológa kvôli rizikovemu tehotenstvu ,lenže môj gynekolog 11.3 nepracoval kedy mi dal kontrolu PN aj poradňu zároveň, nepracuje dodnes bude až 25.3 možno a keďže som bola chorá tak som nemohla k zastupujucemu prísť toho 11.3 kde som aj volala lenže PN mi úplne vyfucala z hlavy a nespomenula som ju (myslela som ze to nebude problém) no dnes keď som už bola pri zastupujucom a spomenula ze co s PN keďže som nebola týždeň dozadu tak sa vyjadril tak ze som sa ako keby nedostavila na kontrolu 11.3 a teda mam čakať už na svojho gynekológa a ísť hneď za ním ako začne pracovať, vraj to je porusenie liecebneho rezimu ..dnes som volala aj na sociálnu a tam mi povedali ze aktívna je ale mala som mať kontrolu 11.3 a keďže môj dr.neordinuje tak sa k tomu nevyjadril ..myslím si ze zastupujúci to mohol prevziať, len sa bojím aby už nebolo neskoro teda a preto riešim ci sa nedá niečo preto spraviť čím skôr..ci niekto nemá takúto skúsenosť teda

sun_shine_2020
18. mar 2024

@barbi3012 pozri, ja nie som odbornicka, ale logicky: ked si bola chora, tak si nemohla ist na poradnu. Podla mna ti normalne bezi PNka, v systeme je tiez aktivna. Liecebny rezim si neporusila.

Ale podla mna do toho 25.3. si stale PN s danym problemom/ochorenim.
Aktualne ti nema kto zrusit PNku, kedze tvoj lekar nepracuje a zastupuci to neurobil.

mogaa
18. mar 2024

@barbi3012 PN sa neruší kvôli tomu že nejdeš na poradňu.....problém je že teba zrejme nenašli počas kontroly doma a teda ak je to tak a nemáš potvrdenie od gynekológa, tak to nezachrániš...PN beží ďalej ale ti ju už nevyplatia....

barbi3012
autor
18. mar 2024

@mogaa nemyslím kontrolu zo sociálnej doma ,ja myslím tu kontrolu co musím absolvovať u lekara keď hodnotí zdravotný stav ci PN pokračuje alebo nie ..co dava teda každý mesiac dátum kedy sa treba dostaviť aby tu PNku predĺžil

trgypadl
18. mar 2024

@barbi3012 nic sa neboj vsetko vysvetlíš svojmu lekarovi, stale pokracujes pn

tanyan
18. mar 2024

Nemáš "porušený liečebný režim." Možno ste sa len zle pochopili. Normálne si PN, nestresuj...

barbi3012
autor
18. mar 2024

@tanyan takto mi to povedal,keďže som sa ako keby nedostavila na kontrolu u dr.tak mam porušený liečebný režim..ale tak neviem co som mala v tej danej situácii inak robiť viac..bodaj by to bola pravda lebo ozaj zbytočne problémy

mogaa
19. mar 2024

@barbi3012 to je v poriadku, ale on môže na PN prepísať dátum kontroly do konca mesiaca, takže nestresuj....

nivea777
19. mar 2024

@barbi3012 ja som bola PN od obvodnej ,na kontrolu som mala ísť pondelok o týždeň, štvrtok sa mi zhoršilo tak som išla mimo termínu a na ďalšiu kontrolu som išla až o týždeň štvrtok, v systéme zostal dátum pondelkový a problém nebol žiadny. Dr to potom prepísala