Ahojte, chcela by som sa spytat tych co sa do tejto temy rozumeju, ci by ste kupili pozemok PRED ktorym je verejny plynovod. Za bezpecnostnym a ochrannym pasmom je dany pozemok na ktorom bude developer stavat dom. Su tam nejake rizika do buducnosti? Dakujem
Zisti si aký priemer a aký tlak je v rúre podľa toho je stanovené ochranné pásmo.
moja mama ma zahradku a tam jej ide plynovod .. nemoze tam nic postavit ani zahradny domcek - v pripade poruch aby mali pristup rovnako ziadne stromy etc...
@kosatka123 veď vsetci čo majú dom,majú pred domom plynovod. Či azda myslíš tie rúry čo sú na povrchu?
Hlavne si ešte zisti v akom tlaku je ten plyn.. My sme tak kúpili pozemok, začali stavať na základe stavebného povolenia, no potom nám prišlo zrušenie stavebného povolenia, lebo až dodatočne zistili, že nám okolo pozemku ide plyn vo vysokom tlaku a nespĺňa bezpečnostné pásmo..
@kosatka123 Kolko metrov od domu je plynovod? Podla platnych noriem je to 50 metrov, to je aj bezpecna vzdialenost. Ak je dom blizsie nekupovala by som 😊