Dobrý deň.
Potrebovala by som poradiť, snad sa niekto nájde. Bol mi schválený plny inv.dochodok nakoľko som vážne ochorela. V práci som skončila, kvôli zdravotnému stavu som ju nezvládla. Vybavila som si ztp-s. Mám nárok na preplatenie benzínu, ak často chodí môj muž so mnou k lekárom? Ak áno ako sa to vybavuje? Dakujem
@natinka86 Dakujem. To som nevedela. Ja si žiadosť teda nevypisujem sama? Nie je na to tlačivo?
A nieje to náhodou tak, že na ten benzín dostanete príspevok len, ak sa nemôžete k lekárovi voziť autobusom, vlakom a pod? A k tomu musia byť závažné dôvody.
Ako ZTP osoba mozes a nemusis mat narok na rozne prispevky v zavislosti od diagnozy, toto by ti mali vediet vysvetlit a poradit na UPSVaR a hned aj poziadat
Je na to tlačivo, ale môžeš max tak hlavičku vypísať. DG na základe ktorých sa priznávajú kompenzácie vypĺňa lekár. A môžeš a nemusíš spĺňať podmienky.
Na ÚPSVAR ti daju tlacivo na uvedenu kompenzáciu (pp na prevádzku osobného motorového vozidla), ale aj keby si splnala podmienku odkázanosti na individuálnu prepravu (teda ze pre zdravotny stav nie si schopná cestovat verejnou hromadnou dopravou), tento prispevok sa na návštevy lekárov nevztahuje! (to je oblast zdravotníctva - takze na prepravu mas narok pouzit sanitku).
Treba si to priamo na úrade pozisťovať, že na čo máte nárok a na čo nie, ono je to všetko posudzované tieto veci individuálne.
Ja som onko pacient a tento prispevok som dostala, kedze po liecbe moze byt oslabena imunita, a preto bemozem cestovat hromadnou dopravou
@ladybug138 toto sa týka ludí, ktorí su v akútnej onkologickej liecbe, dialyzovaní pacienti a pacienti s hematoonkologickym ochorenim.
@janca704 ano, ja som mala hematoonkologicke
Záleží od DG a žiadosť vám pomôže vyplniť Váš lekár. Prípadne pani na UPSVAR na oddelení komp. príspevkov, ak na to máte nárok.