Ahojte
Mám otázočku , kedže som si už letenky kúpila a platnosť pásu končí 20.3.2016 a ja sa vraciam 18.3.2016 si niesom istá , či môžem takým pásom späť odcestovať , tak sa chcem opýtať, či stým mal niekto podobný problém ? Za každú radu vopred Dakujem 😉
@bubelko
@robodracica
Ja povodne zijem v Irsku a cestujem na paru dni do anglicka , a prave v tom je ten problem , ze aj platnost obcianskeho my us skoncila 😖 a neviete kde si to mozem overit ?
Kazda krajina ma dane kolko mas mat platny pas po navrate, takze je potrebne skontrolovat. Ak ti dni nesedia alebo ti bude chybat co i len jeden den do splnenia danej doby dala by som si vystavit novy pas. Nemuseli by ta pustit vycestovat.
@silvikaaa Ja som raz s tymto problemom volala na letisko na pasovu kontrolu... Skus tam.. 😉
@robodracica, Dakujem krasne si zlata , urcite zavolam 🙂
@robodracica zavolat nestaci, nema ako dokazat,co jej povedali @silvikaaa napis email- ten si mozes vytlacit a mas na papieri. ten ukazes ak bude problem.
idealne zavolat bud na ambasadu alebo min. zahranicnych veci, tie info su aj na ich stranke presne podla krajin ake maju vstupne formality 🙂
Cestovný pas
Pri cestách do zahraničia s cestovným pasom treba dbať na to, aby mal pas potrebnú platnosť. Aj tie krajiny, do ktorých slovenský občan nepotrebuje víza, spravidla vyžadujú aby bol cestovný pas platný minimálne šesť mesiacov od dátumu vstupu do krajiny. Pokiaľ potrebnú informáciu o požiadavkách konkrétneho štátu nenájdete na stránkach ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, odporúčame pred cestou kontaktovať veľvyslanectvo príslušnej krajiny.
No ja osobne by som s pasom ktoremu končí platnosť 2 dni po plánovanom navrate asi nevycestovala. Treba myslieť aj na to že v cudzej krajine môžeš ochorieť, byť hospitalizovana, alebo bars čo.... čo potom ak zostaneš v cudzej krajine s neplatným cestovným pasom?
@robodracica 😖 tak asi mam smolu a neodcestujem a cim skor sa zastavim na ambasade 😒 dakujem pekne za kazdu radu
@silvikaaa Tak ked uz mas letenku,tak si daj urobit novy pas ,myslim ze to stoji za to,ked teda nestihas,nakolko nikde nepises kedy cestujes...ja som cestovala do Talianska a moj prichod bol v den kedy mi koncila platnost...pisala som-nie volala!aby som mala zaznam a ten som si aj vytlacila a zobrala na letisko keby nieco..pisala som na min.zahran.veci aj na ambasadu...pre Talianov to bolo v pohode,ale zalezi na state..moja rada,ked mas letenku,zajtra je piatok-strankovy den,chod si zaziadat o novy a v pondelok si chod pre neho,mohla si si to vybavit uz dnes,namiesto pisania sem a zajtra si ho mohla mat v rukach
@pupavka123 Písala že žije v Irsku. Vydanie cestovného pasu nieje možne v takom časovom horizonte ako si uviedla ty, že od piatku do pondelka. Vydanie cestovného pasu veľvyslanectvom trvá cca 2 mesiace.
@pupavka123 pisala som , ze zijem v IRSKU nie na Sk , keby ze som na Sk ani sa to tu nepytam ... takze preto , ci nahodou niekto nema stym niejake skusenosti ... a ked ti koncil pas v ten den ako si uviedla a bolo dostacujuce ukazat ten papier ? a pustili ta bez problemov? 😒
@silvikaaa Neviem kam cestuješ, ale niektore štaty chcú aby cestovný pas bol platný ešte 3 mesiace po navrate.