Pekny vecer..ako to je teraz s objednavkami z aliexpressu..plati sa nejake clo..alebo je to ako bolo predtym
@lenuska9999 čiže naviac sa neplatilo nic?
Ja som. Objednala 2 čelenky tak tiež len čakám co či budem niečo platiť aké švagor mi povedal ze keď objednávam a je tam aj poštovné ze vraj v tedy sa nič navyše neplatí no neviem ci to tak je ale on objednáva furt niečo
Bolo potvrdené, že AliExpress bude navyšovať ceny produktov o DPH a teda platba DPH prebehne už rovno pri objednávke na ich stránkach. Nebude sa musieť riešiť dodatočne pri colnom konaní.
https://chinaplanet.sk/aliexpress-objednavky-po...
Objednávala som pár dní dozadu xy vecí a pri všetkých bolo napísané VAT included čo znamená, že cena už je vrátane dane. Neočakávam, že by som platila niečo ďalšie.
Ano,stále sa platí,aj keď v januári avizovali,že to už bude bez colných poplatkov. V piatok mi prišiel balíček a musela som zaplatiť 2 eurá...
Treba si ujasniť clo a DPH.
Zmena bola v tom, že DPH sa platilo iba od určitej sumy, teraz sa platí pri VŠETKÝCH objednávkach. Väčšinou už je zahrnuté v cene tovaru a ty neplatia nič navyše (treba si to vždy skontrolovať) to je to VAT included
Potom je CLO, ktoré sa platí od určitej výšky. Teraz, v januári sa menil v tomto zákon,treba si to pozrieť. Väčšinu zásielok ide z eu skladov, takže sa ich toto netýka..ostatné zásielky preclieva dopravca, pošta si tuším účtuje 2€.
@tayla a je to niekde oznacene na stranke..ak chcete aby vam dorucil kurier?a pre kuriera sa plati nieco navyse..alebo ked je oznacene v kolonke free shipping..sa neplati nic navyse
Teraz mi prisla sukna, cez cainaio, dorucil to kurier.. Neplatila som nic navyse.. Cena bola nejakych 5e a postovne tiez 5 e
Minulý týždeň mi prišlo cez Cianiao Warehouse Express Shipping a musel som doplatiť 2 eura na pošte....Za shipping som platil 7 eur...
@megusik a platí sa kartou vopred či na dobierku cez Ali?
@tayla :D. Neobjednávam z ali tak neviem či je nejaká podobná možnosť keď objednáva človek z takej diaľky...
AKo kedy, sice mam posledny pol rok malo objednavok robenych oproti minulosti ale zatial: ak to ide cez postu, pocula som ze platia poplatky (napr. 2EUR), ale mne to zatial nosil vzdy kurier (nevyberam to nikde, proste automaticky to tak ide), dokonca v zbernom baliku (mam tam viac objednavok zbalenych dokopy vacsinou) a bez platieb. Clo a DPH uz by mali byt v cene (niekde som to pri polozkach citala ked som robila objednavku) a plati sa len ten poplatok za konanie (aj to ako pisem na zaciatku, nie vzdy...).
Shipping je nieco ine ako tieto clo/dph/sluzby poplatky. Shipping je iba cena dorpavy.
Hlavná vec je, že za poštovné som platil 7 eur a pri doručení ďalších 2 eur, pokiaľ nemali dohodu /slov.pošta/ tak za také veci som neplatil nikdy nič...
Ja som si v januári objednávala plavky, prišli nedávno a na pošte som doplacala 2€ clo. Plavky za nejakých 10-14€ teraz neviem presne. Ešte mám obaly na telefón objednané tak som zvedavá či sa bude znova niečo platiť
@luckajanko Zdravím, za platbu 2 eur dostal si bloček?
@stepike fu tak to si už nepamätám ale myslím že ano
Ja som si objednala trapnu pomadu a 2 eura som doplacala pošte. Nwoplati sa.
Neviem ako je to pri väčších objednávkach. Ja som teraz objednávala svietiace hviezdičky na stenu a poštovné som mala zdarma.