Ahojte, ako to je keď v domácnosti prekonali niektorí členovia covid (s veľmi ľahkým priebehom) a cca o 4 týždne je ďalší člen domácnosti pozitívny. Karanténa platí pre všetkých alebo už nie (keďže boli pred 4tt pozitívny)?
Menovaná/ý preukázateľne prekonal ochorenie COVID-19 potvrdené(1):
□ pozitívnym RT-PCR
□ antigénovým testom
□ protilátkami proti Covid-19
za posledné 3 mesiace a vzťahuje sa na neho výnimka z povinnosti ďalšieho testovania a dodržiavania
karanténnych opatrení na toto ochorenie
od 4.1.2021 do 4.4.2021
Fotka mi nešla, tak toto je znenie od doktorky
Ak mali velmi lahky priebeh a nevytvorili sa im protilatky, kludne sa mohlo stat ze sa nakazili opat. Ja by som v tomto pripade radsej opat dodrzala karantenu...
My sme teraz takto opat v karantene. Muz bol pozitiv v decembri, nikto z rodiny to nechytil, ale mal len antigen, teraz ho poslali na pcr kedze nemal ziadne potvrdenie ze prekonal a opat pozitivne. Traja lekari mi potvrdili ze mu kludne moze ukazovat pcr este tu staru pozitivitu. V robote im robia trikrat di tyzdna antigen a aj po pozitivnom pcr teste mal stale antigeny negstivne. Kedze je v systeme a je doma s nami, tak sme v karantene vsetci. Po 10 dnoch nam volali z regionalneho uradu a potvrdili ze mame byt vsetci v karantene 14 dni
.
@luccija ano mala som aj ja a aj deti pcr test kedze pracujem v specialnej skole urcite by som si nedovolila ist do prace bez istoty. On pracuje ako vojak a u nich si robia testy v robote, urobili mu test, poslali ho hned domov, v tom case nedostavali ziadne potvrdenia. Az neskor ked sa to vyzadovalo ukazovat napr v skolke a pod.
Nejedna sa o domacnosť v ktorej som ja. Mne skôr ide o to že to je kolega osoby s ktorou žijem v jednej domacnosti ja som tehotná a už mám stres.
Presne som povedala že isto nemaju židne protilatky lebo tento kolega keby nešiel na pcr kvoli tomu že vol v kontakte s pozitivne testovanou osobou ani nevie ze nejaky covid mal. A keď náhodou majú v domacnosti mutáciu tak je to taká radosť. Ja viem že podľa regionalneho úradu nemusia byť v karanténe apson to tak je napísané ale podľa mňa by to malo platiť len ak má človek spravený test na protilátky a má nejaké. Ale veď žijeme kde žijeme. Čisté kocúrkovo a potom sa čudujú, že sa situácia stále len zhoršuje 😫
@pininka1 ak by išiel na test na protilátky tam ukáže či choroba prebieha alebo už má len protilátly.
Ano, ale necakali sme ani nahodou ze mu moze este ukazat pozitivne. A ked uz mu raz ukaze a je v systeme nikohi nezaujima.ci mal alebo nemal protilatky, musi byt v karantene
Nic tu neplati, mali by v provom rade dohliadavat kontakty, aby sa to nerozsirovalo, ani prvykrat ani teraz sa regionalny urad nezaujimal s kym sme prisli do kontaktu. Muz kedze je zodpovedni obvolal vsetkych kolegov a inych co sme sa nahodne niekde stretli.
@pininka1 to je zvláštne, že bol pozitívny a nedali mu žiadne potvrdenie veď bol na PN to nehlásil ani doktorovi?asi majú svojho vojenského..potvrdenia sa dávali od začiatku práveže teraz od nich už ustupujú, že lekári nemajú čas dôkaz je sms z na PCR testu.Tak držím palce, ale myslím, že nebude znova chorý iba mu to ešte ukazuje.Chaos je vo všetkom veď on nemá potvrdenie a ešte ho aj znova otestujú😅nie sú to maličkosti teraz zase doma, nižší príjem, deti nie do škôlky a vlastne asi pre nič
@luccija nestíhajú ale mali by volať a nevoll nikto. Poznám, osobu ktorej volali. A osobu ktorej necolali a to bol aj na antigenovom aj na pcr. Nič tu nefunguje. A kontroly? To ze nie su ani z okresov ok ale na hrnaiciach absolútne žiadne kontroly. A keď už sa tvária že tam kontrola je aj to nie na našej strane tak test ich ani nezaujíma. V podstate ich nezaujima nič. A na slovenských hraniciach kontorla žiadna. Aboslútne nič tu nefunguje a potom sa čudujú ako to tu máme.
Ale veď to je choré.Ja sa mam ísť očkovať, ale najprv si mám zistiť protilátky, že ak mám vysoké mám prísť až po 90 dňoch, ak nízke nech sa idem očkovať. Obvodná povedala, že nestíha a mám si ich dať spraviť v centre ako samoplatca.A prečo mám cestovať, brať si z práce voľno a ešte platiť 30 eur?v robote nemá kto byť všetci chorí...čisté Kocúrkovo.Vcera som sa rozprávala s doktorkou čo robí na Covid ARE, že ak mám vysoké protilátky a zaockujem sa tak môžem čakať búrlivú reakciu a zas nemôžem do práce kde má potrebujú.Na hlavu toto....veď to ochorieť aj druhý x pokým sa bude vedieť čo a ako...
A moja kamarátka odlieta do Dominikánskej republiky, lebo z Ba lieta priama linka a je to teraz lacné🙈a tu sa ideme na niečo hrat
@luccija áno zajtra ráno o 10 hneď by som šla 🥰
@luccija presne, moja spoluziacka pozyva ludi na Zanzibar, ako je tam fasa, kopec ludi ide, davaju si typy ako obist system nedodrzat veci a pod. Bezni ludia sa snazia a niektori co nutne musia cestovat chodia hore dolu,lenze to sa zasa vraciame k tomu ze hranice mali byt uz davno zavrete.
Opatrenie úplne o ničom pokiaľ sa nechali otvorené hranice. Potom kludne môže pár ludí všetko dodržiavať a sedieť na riti doma keď sa tu v podstate nedodržuje nič. Ale na druhe strane sa už ani nečudujem tým ľuďom. Už je to dlho to je jedna vec a za poslednu dobu zlepšenie žiadne...
a cela vláda v lete sa na všetko kašlalo, potom chcel byt matovic za dobreho povolil svadby, a nakoniec sa to zaklincovalo vianocnymi sviatkami a výnimkami ze ani lockdown nemusel byt ale kollar mal ovorene lyzirske stredisko tak bolo vsetko ok a potom sa zas cuduju co tu je.... vedia sa tam maximálne hádať a riešiť ten môže za to a ten za to ale ja nemožem za nič...
keď to takto pôjde ďalej vidím to tak, že sa im na opatrenia neoptreni vykašlú už naozaj všetci.
Myslím, že raz pretečie pohár trpezlivosti aj tým zodpovedným. Ale tak my s tym nic nespravíme 🤷🏽♀️
A presne tak pokiaľ su hranuce otvorené potiaľ sa bude cestovať. Ale ja tých ľudí aj chápem, že radšej odídu ako byť v tomto kocúrkove
Pre tvoje ukludnenie, kamarátka mala covid na konci septembra absolutne bezpriznakovy a pravidelne si dava testovat protilatky a ma ich stale a vysoke. Takze nemusi byť ze nema protilatky a nakazi sa znova a donesie to do prace
@klip0 no dúfam v to 🙏🏽
Stres je najhorsi, hlavne bud v klude. Dalsia kamoska mala covid v 7tt a babatko je absolútne v poriadku uz ma 4 mesiace
@luccija my sme santiez nikomu nehlasili...medzi rokmi sme boli chori, ag testy stale negativne....na pcr sme neboli, nemali sme ziaden kontakt, kedze sme od 20.12 nikde neboli, iba doma, tak sme mysleli, ze chripka....na konci januara sme sa testovali testom z krvi z prsta a ten nam ukazal negativitu, ale aj to, ze uz mame protilatky....mm nas teda objednal na protilatkovy test do labaku a zrazu....mame protilatky...isli sme s tym k dr a dal nam potvrdenie....
V papieroch je písané, že po prekonaní covidu netestovat 3 mesiace a netreba dodržiavať karanténne opatrenia, ale neviem je to také....sú ľudia, ktorí po Covide nemajú žiadne protilátky hlavne po ľahkom priebehu a kľudne môžu ochorieť aj skôr ako po 3 m niekde mám to potvrdenie od MUDr odfotené skúsim najst