Ahoj vsetci,
ani neviem, ako som sa dostala do tejto situacie, ale som tu. Moj manzel bude coskoro vo vazeni odpykavat trest a ja som ostala doma s 10 rocnou dcerkou. Chcem sa cim skor rozviest. Ale bude moct manzel platit vyzivne z vazenia? Som uplne zufala a neviem, ako mam postupovat. Ked bude vo vazeni, musi platit vyzivne alebo to ze neho prebera stat?
Prosim Vas, ak niekto ma skusenost ale nejake informacie, prosim poradte mi ☹
Dakujem krasne za tvoju odpoved anjelik809
gigi bude to tak ako pise anjelik, resp. mu priamo z toho, co si vo vazeni zarobi strhavat. ale pises, ze sa planujes rozviest. takze otazka je, ci si uz mas rozhodnutie sudu, tykajuce sa vyzivovacej povinnosti otca dietata. ak nie, tak treba podat ziadost (v inych diskusiach je presny popis co robit, aj ako to napisat) na sud, lebo bez tohto rozhodnutia, pokial ste manzelia nebude musiet tvo manzel platit nic. odporucam zastavi sa na upsvar a poziadat ich o pomoc o vyzivne a tiez upozornit ich na skutocnost, ze manzel nastupuje do vazby, mozno sa priamo spoja s utvarom, ktory riadi vaznice, aby jeho primy presmerovali tebe (po tom, ako budes mat rozhodnutie sudu o vyzivnom).
Ahoj
moj manžel pravdepodobne pojde do väzby, nemam urcene vyzivne na syna sudom a ani na seba,,,,bude mi moct posielat nejake vyzivne alebo nejake peniaze na mna a na nase dieťa?
vo vazbe pracovat asi nebude,ak si bude odpykavat trest tak ano.Neviem ti povedat kolko zalezi kolko zarobi....
dobry vecer chcem sa spytat mam urcene vyzivne 90 eur kazdeho 15 v mesiaci a dala som mu aj ucet a este tam nic nedoslo.ze co mam robit.
ahojte potrebujem poradit mam manzela vo vezbe na sedem rokov sme v rozvodovom konani a vcera mi odial prisla smiesna suma 12eur, neviete mi poradit ci stat cize socialka doplaca neake vyzivne ked poslu z vezby na dve deti taku smiesnu sumu?
je to podobné akoby ho zavreli za neplatenie... vo väzení robiť musí... pokiaľ viem treba skočiť na sociálku a tam ti povedia čo ďalej... štát to za neho bude platiť ale od neho si to potom vymôže