Ahojte dievčatá, mám takúto otázku.
Zamestnávateľom som cca 1x mesačne vysielaná na pracovnú cestu - hlavne mimo Slovenska. Väčšinou na 1-2 noci, niekedy aj dlhšie.
Často sa stáva, že po rokovaní cestujeme domov na noc a domov sa dostanem niekedy aj o polnoci, dokonca sa stalo, že som prišla domov aj o tretej ráno.
V práci mám pracovnú dobu od 7:00.
Potrebovala som sa trochu vyspať a tak som prišla do práce až o 10:00.
Prišla za mnou personalistka, že si mám vypísať pol dňa dovolenky.
Nie je zo zákona povinný aspoň nejaký čas na odpočinok po pracovnej ceste hlavne keď som na nej viac dní a nemám zaplatené žiadne hodiny navyše ani si to neviem vyčerpať ako náhradné voľno?
Ďakujem
Neviem, ako je to zakonne, ale preco to riesila personalistka? Neda sa dohodnut s tvojim nadriadenym?
https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legisla... Inak tu pisu bod 3, ze 8 hodin po polnoci
@ropucha6 jej chýbali v evidencii hodiny. Ona nevedela kedy som prišla, len videla, že ráno som prišla neskôr. A možno moja chyba že som si to nevybavila s mojim šéfom. Len som sa chcela oprieť o nejaký zákon.
@ropucha6 Ďakujem pekne 🙂 Len neviem teda čo to znamená... či ten čas o ktorý nastúpim neskôr sa počíta akoby som bola v robote alebo si ho musím nadrobiť...Ešte počkám na nejaké reakcie či mi to niekto bude vedieť viac ozrejmiť...ale ďakujem 🙂
@rony2255 cesťák si vypisujem. Tam je aj čas odchodu aj príchodu. Ale hodiny navyše sa mi nezapočítavajú. Len bežná pracovná doba.
Myslim, ze nie je. Moj manzel toto moze vyuzit, pokial je tam casovy posun, a dodrzany nejaky cas cestovania
Snad to niekto ozrejmi. U nas, ked mame raz za cas taku situaciu, tak sa len dohodne s managerom, ze pride clovek neskor, nikde to neevidujeme.
Normalne v cestaku mas mat napisane sluzobna cesta - a ukoncene tak ako si prisla domov, aj 03:00
zase nemôže ti dať náhradné volno veď máš platené diety - stravné a to je podľa počtu hodín kedy trvá prac.cesta
Nie som si ista, ale myslim, ze ZP pise o 8 hodinach na oddych po navrate z pracovnej cesty