Žienky,neviete náhodou, ako je to s platbou jasli, keď sú zatvorené nariadením štátu? Malá bola chorá tri týždne, a teraz sú zatvorené 14 dní. Reálne tedaa nebude v jasliach 5 týždňov, myslíte, že sabude platiit plna suma, aj ked tieto dva týždne sú zatvorené? Riaditeľka v jasliach mi povedala, že 70% ak donesiem potvrdenie od dr, že nebolo jej odporučené navštevovať jasle zo zdrav. dôvodov. Mne len nejde do hlavy, prečo mám platiť aj za obdobiie, keď sú zatvorené.
@katrinka8 dnes som s ňou volala, a povedala mi, že mám doniesť od dr. Lenže malá uz chora nie je a nie našou stranou su zatvorené. Takže nevedela.. ☺️
@lauriinkaa precitaj si zmluvu s jaslami
@momoqui v zmluve nie je uvedené, ked sú zatvorené štátnym nariadením ☺️
Su zatvorene len dva tyzdne nariadenim. Podla vsetkeho sa bude platit normlane, v nasej skolke vratili platbu za jasle iba ak bol doklad, ze deita je dlhodobo chore a nebolo v skolke/jaslich viac ako 4tyzdne, kvoli tomu... Musel byt ten papier. Malo kto to riesil, ja som sa na to pytala, lebo mala mi bola v jednych jasliach 3 mesiace v jasliach a kazdy mesiac tak tyzden maximalne:D
tiež som zvedavá...my máme súkromnú školu...od utorka je zatvorená...
@simca06022011 ano dva týždne su pol mesiaca a práve preto, na to ze bola dva tyzdne z tohto mesiaca doma, je potvedeniie od dr.. Mne ide o tie dva týždne, ked su zavrete
@lauriinkaa Sú síce zatvorené ale učiteľky platiť musia aj keď sú doma. Nevidím dôvod prečo by si nemala platiť za za tie 2 týždne....ak to nie je výslovne v zmluve ...
@bellovag preto, lebo ja platím za službu, ktorú momentálne nemôžem využiť, nie za ucitelky ☺️ mimo to, tiež som v školstve, akurát, že mňa plati štát a pochybujem, že to bude 100% ako keď som v práci..
@lauriinkaa no uvidíme co bude, nie sú ešte informácie o ničom, teraz to riesit asi nik.z kompetentných nebude... Inak teba v školstve tiez platíme my z dani a poplatkov aj keď tvoje služby nevyužívame a to je tak z každým jedným občanom... Ja napr tiež réžiu jedálni, školský klub a všetko platit budem. No na tvojom mieste sa na to opýtam, nech si to zistia, a uvidíš čo ti povedia. Rovnako ako kopa iných veci sa toto bude riešiť určite až keď sa situácia s koronou ukludni.
@simca06022011 jasnacka, kazda zamestnaná osoba v štáte odvádza dane. Ja som to myslela tak, že neviem prečo by som mala platiť učiteľku z toho, za čo platím na dieťa. Ja som ochotna kľudne polovicu zaplatit aj ked mesiac bude doma, ale aby som platila celú sumu je moc a pravdu máš, skúšala som, či už o tom niekto nevie ☺️
@lauriinkaa Ale aj ty si doma a dostávaš OČR, čiže z peňazí štátu a dieťa nie je choré.
@lauriinkaa podľa mňa to bude problém s ktorým nikto nerátal a v zmluvách to nie je ošetrené.To by ak kancelárie teraz neplatili nájomné myslím, že budú požadovať, aby ste zaplatili
@3009 ja nie, ja som zamestnanec školy, lenže nám študenti neplatia za to, ze ich vyučujeme 😉
@eliska13 áno, aj ja si myslím že to taak bude ☺️
@lauriinkaa
Podla mna sa na to treba spytat..obchodnej komory....sukromna skolka je podnikatelsky subjekt.......kto je komu co dlzny v pripade ze tretim subjektom - statom bola vyhlasena karantena..
Ale samozrejme neviem..iba uvazujem
.
Tiež mám dieťa v súkromnej škôlke. Ale silne pochybujem, že nebude nutné ju platiť, aj keď bude karanténa. Je mi to veľmi ľúto, je to dosť peňazí. Na druhej strane chápem, že práve z týchto peňazí dostávajú plat učiteľky, ktoré tam učia. Z čoho iného ich majú vyplatiť? Nedajú im výplatu? To tiež nemôžu. Tí ľudia majú hypotéky, deti, tiež musia z niečoho žiť.
Odporúčam si preštudovať zmluvu, čo máte uvedené v podmienkach platby a v právach a povinnostiach zmluvnej strany.
Uvidíme ako sa k tomu postaví štát a či ich potom nejako nezadotuje, to jediné by mohlo pomôcť, aby sme neplatili školné. Inak ho platiť budeme. ☹
@amanta5 naše jasle su obecné, bola som dlho v tom, že sú súkromné, ale to len dal postaviť súkromník za to, že mu poskytla obec pozemok na keho fabriku. Čiže ani nie su súkromné, uvidíme ☺️ samozrejme, že z časti určite dostávajú plat, plus poplatky za energie atď, lenže aspoň strava sa mohla odpočítať. Uvidíme veru čo bude ☺️
@lauriinkaa a čo momentálne teda platíte? Iba stravu a ročný poplatok? Č i aj školné mesačné? Stravu Vám myslím vrátia, alebo odpočítajú pri najbližšom nástupe do škôlky, tak to funguje zväčša v štátnych škôlkach 🙂
Tiez mame sukr.skolku a platime cely rok, hoci su aj prazdniny v lete. Prosto...taka zmluva, take pravidla Jedine, co sa nemusi platit vtedy, ak nejde mesiac...je strava. Inak vratia za stravu.
@amanta5 nie su to obecné jasle kde saa normálne platí 280 eur.. Ked som sa pýtala prečo, vraj preto, že oni su sociálne zariadenie..
@jonnie a platia sa aj vtedy kedd maju zatvorené vez letné prázdniny? Ci su normálne otvorené?
@lauriinkaa mam podobny "problem" maly chodi do sukromnej skolky... mebude v marci ani 1 den v skolke kedze bol chory v marci a teraz je zavreta. Takaze ja urcite nezaplatim skolne za marec ked nebol ani 1 den.. a mozu sa aj na hlavu postavit. Ked dieta nieje 30 dni suvisle v zariadeni a ma potvrdenie od dr tak sa neplati
@lauriinkaa neviem ako u vás, ale u nás sa platí za miesto...ak chýba viac ako 30%detí, musia zavrieť škôlku na 5 dní...a platí sa stále plná suma a bude sa platiť aj teraz keď bude škôlka zavretá dokopy 3týždne...
Platí sa za miesto, strava by sa rátať nemala.
@alchemilkazltozelena chápem, že sa hneváš. Je to veľmi nepríjemné. Ale toto si dopredu dobre prezisti, aké konzekvencie ti potom z toho môžu plynúť. Aj máš reálnu zmluvu, potom nemôžeš len tak neplatiť, lebo tebe sa to nezdá fér... bude to právne vymožiteľné. Prinajlepšom ti môžu vylúčiť dieťa.
@lauriinkaa Ano, jeden mesiac je zatvorené v lete a plati sa. Taka je zmluva...prave kvoli vykrytiu potrieb personalu. Platíme len skolkne bez stravy vtedy.
@jonnie bez stravy, len ja ked som sa pýtala, či sa aani strava neodrata, vraj nie..
Beriem to ako paušál na mobil...tiez nic nevratia...ak prevolas minutu a mas nekonecny alebo 1000 min..Zmluva je zmluva.
moj starsi syn chodil 1,5 roka do sukromnej skolky a ked bol chory v danom mesiaci (napr 2 tyzdne) normalne som platila celu sumu. Odratali iba stravu. Je to proste cena za sluzbu. Vynimka bola iba 2 tyzdne v lete kedy boli zavrety oni z vlastnej iniciativy a vtedy to bolo zohladnene v mesacnej platbe. Ale kazda sukromna skolka ma inak postavene svoje podmienky. Oni proste musia zaplatit ucitelky a vsetky naklady spojene s chodom skolky a keby sa stalo ze z 15 deti chodi napr 5 v danom mesiaci tak z coho zaplatia svoju reziu.
@lauriinkaa - treba volať riaditeľke, tá to bude vedieť najlepšie. To je individuálne.