Ahojte, som na úrade práce. Tento mesiac mi príde posledná podpora. Mám nárok ešte na nejaké dávky potom? Práca sa mi rysuje až od januára. Ďakujem
Nie nemáš. Môžeš si nájsť brigádu...
Mozno hmotna nudza. Pozri podmienky, ze kto ma narok.
Hmotná núdza
Ale na hmotnú núdzu nemá automaticky nárok...záleží od veľa vecí...stačí ak vlastní niečo a nárok nema
@dharmasanata
@zuzanaete
@klarissa25 pýtala sa na možnosti dávok, či má nárok to si musí zistiť sama 🤷
Hmotná núdza ak máš príjmy naozaj veľmi nízke.
Okej, tak asi nič, nevadí. Nie, v hmotnej núdzi nie sme, partner zarába pekne. Tak ďakujem pekne za odpovede.
@klarissa25 Ved som napisala, nech si zisti podmienky.
@thirstymonk preco bohuzial???
6 mesiacov sedela doma a cerpala podporu, ok ma na nu narok. Ale preco by ju stat mal zivit cely rok? Zdravy clovek treba ist do prace 🤷♀️ takych by bolo..
neviem ci to teraz funguje, ale zisti si u vas na urade ci je moznost aktivacnych prac, tam mozes dostat nejake peniaze, kym bude praca. ja som takto bola po podpore chvilu na aktivacnych pracach, pomahala som v obcianskom zdruzeni. ale to bolo uz par rokov dozadu.
@monikkatt kde je napísané že musí pracovať? Zasekla si sa v komunizme? Je to len jej vec.
@dharmasanata pracovat nemusi ale nech nepyta peniaze od statu. Ty zaseknuta 😀
@monikkatt no lebo 90 eur od štátu či koľko je hmotná núdza človeka ozaj uživí 😀
@dharmasanata ona narok na hmotnu nudzu nema tak co to sem pleties? pisala ze mala podporu a este chce sediet doma ci jej stat bude platit.. no nebude
@monikkatt ja som reagovala len na tvoje komentáre.. nevyjadrujem sa k autorke 🤷 tak si sa doplietla akurát tak ty
@dharmasanata 🤣🤣 ok mas v tom jasno
@monikkatt nikde nepíše, že chce doma sedieť.. hlavne, že ty máš jasno čo autorka chce 🤦 spravila si z nej človeka ktorý chce aby ju živil štát.. a pritom pani prácu bude mať, len sa pýtala či na niečo má nárok.
Pozri zakon, kto je clenom domacnosti. Priatel sa tam nespomina.
Ono bolo treba hľadať prácu skôr.
Btw, dnes hlásili v Lidli, ze hľadajú personál. Môžeš skúsiť... Alebo nech ta živí partner, keď tak pekne zaraba 😉
Ach jaj, vy ste tu niektoré poriadne ehm ... Nebudem radšej písať .... Na úrad práce som išla z dôvodu, že sme sa presťahovali... Nemala som pre 4 ročného syna doriešený prestup do novej škôlky, bola som s ním doma... Do novej škôlky mi nastúpil teraz... S mužom sme sa dohodli, že ešte september a október zostanem doma, keby bol syn chorý alebo keby boli problémy s adaptáciou, čo zatiaľ nie sú a škôlka sa mu paci... V októbri má syn operaciu, takže by som pracovať nemohla... Do novej práce nastupujem od januára... Rysuje sa mi tam pekná pozícia... Pred tým som pracovala 12 rokov v jednej firme.... Nie som socka, ktorej sa nechce robiť... Niektoré tu viete len ponižovať a ukazovať svoje sebecké a výsmešné chovanie.... No nevadí, čo už s vami... A nie, do Lidla nepôjdem, na to som určite neštudovala vysokú školu... Ale verím tomu, že v tom Lidli by tie ženy boli oveľa príjemnejšie a neboli by také zatrpknuté a zakomplexované ako tu poniektoré hrdinky... 🙂 Majte krásny večer a ďakujem niektorým aj za normálne odpovede.... ❤️🥰
Bohužiaľ nie