Dobrý deň, zaujíma ma váš názor a teda rady čo mám robiť. Od 28.februara do 7.marca som bola PN (kovid-8 dní), zavreli ju a od 8.marca mi bola znovu otvorená PN (ako tehotnej-do dnes).. Mne dnes už skončila aj PN, následne idem na matersku a stále mi neprišli žiadne peniaze. Všetky papiere z PN som dala osobne do rúk mojej účtovníčke v zamestnaní ešte toho 7-ho marca. Dnes som volala na sociálnu poisťovňu a tam mi teta povedala že eviduju 28.februar a za marec im nebol zaslaný papier...? Ako je to možné? Potom mi dala číslo na nejakú inú ženu, ktorá ma mňa vraj na starosti a tuto to skončilo. Ďalej som sa už nedovolala. V pondelok budem volať ďalej ale čo keď sa na mňa vykašlu obe (aj účtovníčka), pripadne sa nebodaj papiere zatratili. Čo mam v tom prípade robiť? Kde sa môžem sťažovať? Papiere PN som si odfotila. Síce iba prednú stranu (nie aj zadnú kde je môj podpis) ale aspon sa tam na prednej vidi pekne razitko doktorke. Ďakujem
SP má na rozhodnutie 60dní.... čo sa týka prvej PN vypláca ju zamestnávateľ, čo sa týka druhej PN, prvých10dní opäť vypláca zamestnávateľ a SP platí od 11dňa.....SP má 2výplatné termíny, druhý je koncom mesiaca....ak ti nebola vyplatená PN za prvých 10dní, reklamuješ to u svojho zamestnávateľa, pri tej druhej čo SP platí od 11dńa má na to SP 60dní....
@makinja vypláca peniaze mesiac po zadu, samozrejme ak prídu doklady včas (do 5dňa v mesiaci) a stihne sa to spracovať v uzávierke......keď si volala do SP čo ti pani povedala? potrebné doklady sú zaevidované?je urobené rozhodnutie? treba počkať do budúceho týždna kedy je druhý výplatný termín.....urgovať zatiaľ nemáš ani čo, keďže marec sa vypláca v apríly a ešte nebol druhý výplatný termín.....+SP ak má toho veľa, môže poslať peniaze až v daľšej uzávierke - má na to 60dní
@mogaa pravé že ona mi povedala že tam eviduje 28.februar a že papiere za marec neboli odoslané, niečo také a ja som jej hneď povedala že to môj zamestnávateľ posielal a ona ze to si mam s nim vyriešiť (úprimne trochu ma zmiatla keďže som na to nebola pripravená, tak že neviem že na čo presne myslela) ale žeby papiere z PN? Čo pochybujem, skôr by sa zatratili.. Lenže v tom začala hovoriť že nech počkám, a hneď diktovala číslo na ktoré mám zavolať že tá pani ma má na starosti. A tu to skončilo, tak som sa zľakla že moje papiere z Pn z 8.marca tam neeviduju. Nedostala som ani vyrozumenie (že mi budú vyplácať za deň) lenže to som počula že nechodí vždy
@makinja ono treba zavolať priamo tej pani čo Vás má na starosti, lebo PN už v SP môže byť ale ešte ju nezaevidovala...bežný postup je že zamestnávateľ posiela PN do SP tam sa PN z pošty zroztiedia a dajú tomu kto ich bude spracovávať....ale daná pracovníčka má na to 60dní od doručenia, nemusí to automaticky najskô evidovať, ale môže mať systém že čo zaeviduje tak rovno spracuje...teraz boli aj sviatky, môže mať dovolenku, či byť PN
@makinja pokiaľ.nie sú zaevidované v SP, neboli tam odovzdané. Drvivá väčšina ekonomike si robí kópie, ktoré dáva v SP pri odovzdaní aj orazit práve,aby mala doklad,že ich odovzdala. Takže by som najprv volala do práce,či ich isto odovzdali. Neraz má aj účtovníčka presviedčala,že určite ich odovzdala a prišli mi dva dni po telefonáte. Nechápem prečo si hneď myslíš,že sa stratili v SP
A teda ak by aj došlo k tomu,že sa stratili (kdekoľvek), neviem či žiadosť,či preukaz o trvaní, ale oboje sa dá doriešiť
@lilinka88 nie ja netvrdím že stratili iba na SP, práve že sa mohli zatratiť hocikde, ved aj poštou, nehovorim že sa nestane, stane sa, len si nemyslím že by ich naša ekonomka neodoslala. A však uvidím v pondelok, pokiaľ mi tá pani zo SP potvrdí že im to vôbec nedošlo tak jasné že hned potom volám do práce. Ono mne ani nejde o to, že mi neprišli peniaze včas, len sa bojim aby sa na mňa nejak nevykašlali a žeby sa to nakoniec ani nedoriešilo. Dúfam že sa vyrieši 🙂
@makinja pockajte do 27meho, vtedy je druhy vyplatny termin
ak by neprisli peniaze ani vtedy, tak potom ich iba telefonicky otravovat s tou pani, co vas ma na starosti, aby povedala, co jej chyba
ja som sa tiez v minulosti nacakala, patrim pod BA, nestihali proste
potom poslali za 2mesiace naraz