Ahojte, babka dnes prisla za mnou, ze by si chcela vybavit tento prispevok. Aby som ju opatrovala ako vnucka. Ja mam vsak zivnost aj TPP. Je to mozne. Resp aby ju opatrovala mamka, ktora ma len TPP.
Dakujem
Ono je to podmienené príjmom, čiže tvoj príjem nesmie presiahnuť dvojnásobok sumy životného minima. TPP asi tiež nie, pretože nemôže byť v práci 8 a viac hodín a opatrovať. Možno na skrátený úväzok jedine keby mama prešla. No a samozrejme babka musí byť odkázaná. A príspevok vybavuje žiadateľ, ten kto sa bude starať, nie babka.
@klarolinne no aj som si myslela, ze nemozem mat cely plat, ved to je logicke🙂 dakujem pekne za vysvetlenie
Ja sa starám o maminu a raz som sa nato pýtala tetky na úrade a povedala mi že jedine prácu z domu ako sa môžem plnohodnotné o ňu starať a ešte aj chodiť do práce 🤔. Každopádne bolo to dávno netuším ako to je teraz 😉
Autorka pokojne mi napíš súkromné ak chceš 🙂
Peňažný príspevok sa poskytuje:
len jednej oprávnenej osobe.
a) ak osoba, ktorá opatruje osobu s ŤZP, vykonáva zamestnanie a jej mesačný príjem z tohto zamestnania nie je vyšší ako dvojnásobok sumy životného minima. Vykonávanie zamestnania nesmie byť v rozpore s účelom a rozsahom opatrovania fyzickej osoby s ŤZP.
b) ak si osoba, ktorá opatruje osobu s ŤZP zvyšuje kvalifikáciu externou formou štúdia alebo dennou formou štúdia kombinovanou s externou formou a v čase svojej neprítomnosti z dôvodu zvyšovania kvalifikácie zabezpečí opatrovanie osoby s ŤZP inou osobou.