Peňažný príspevok na kúpu auta

mirekhusar
8. dec 2022

Zdravim poprosil by som info. Ohladom ze som poziadal o penazny prispevok na kupu auta teraz decembi rok 2022 ziadost bude riesena 3 mesace to uz bude rok 2023 tak neviem ci moze byt kupyt auto rocniku 2017 🤔

rachel36a
8. dec 2022

@mirekhusar nie..v case kupy nesmie byt starsie ako 5 rokov.,aj keby bolo uvedene do prevadzky v 12/2017 tak uz bude mat viac ako 5 rokov.,

mirekhusar
autor
8. dec 2022

@rachel36a dakujem za info tak ze bude musiet 2018

rachel36a
8. dec 2022

@mirekhusar my sme kupovali pred rokom a pol...ono sa zda kolko aut je na predaj, ale aby splnali podmienky, tak sme pochodili pol slovenska

mirekhusar
autor
8. dec 2022

@rachel36a a auto sa da kupyt aj od sukromnej osoby alebo len z bazaru alebo novy

klarolinne
9. dec 2022

@mirekhusar musí byť od osoby, ktorá má oprávnenie predávať motorové vozidlá, čiže bazár, alebo predajňa. Sukromne osoby, level od suseda, sa nedá. Ale to ti mali vysvetliť na upsvare, pri podávaní žiadosti.

prabinka
9. dec 2022

Nie je to len tak, je tam tiež toľko všeliakých podmienok, že množstvo ľudí to radšej aj nechá tak

rachel36a
9. dec 2022

@mirekhusar od sukromnej osoby nie, musi mat zivnost - opravnenie na takuto obchodnu cinnost...cize len nove, z bazaru a pod...

klarolinne
9. dec 2022

@prabinka nemyslím, že je tam veľa podmienok. Ono v prvom rade to musí spĺňať zdravotný stav a byť odkázaný a potom samozrejme nájsť vyhovujúce motorové vozidlo, ak teda nie je nové. A priniesť vyúčtovanie samozrejme. Ono skôr to väčšinu ľudí odradiť, že sa vypláca maximálne cca 6600 na manuál a príde to ľuďom málo, resp. Nemajú na doplatenie zvyšku.

rachel36a
9. dec 2022

@prabinka jedine podmienky su, ze auto nesmie byt starsie ako 5 rokov a musi byt kupovane v predajni, alebo od autorizovaneho predajcu...to je vsetko...

mirekhusar
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirekhusar
autor
10. dec 2022

@klarolinne este porosim ze aka je vyska prispevku ze vraj po novom je 7850€

klarolinne
10. dec 2022

@mirekhusar neviem, treba si to pozrieť v zákone. 447/2008 bude to v prílohách, alebo sa obrátiť na príslušnú pracovníčku na upsvare. Keď som pred 3 rokmi s tým pracovala bola suma max 6638 ak si dobre pamätám na manuál, a na automat maximálna výška cca 8300. Či sa to odvtedy zmenilo netuším.