Ahojte, chcem sa spytat tu, lebo nikde to neviem najst.
Ako sa v VSZP v Penazenke zdravia daruji tie peniaze inej osobe ? Napr. Ide sestra teraz na strojcek a tak preplacaju az 450 eur, s tym ze 100 ma svojich a odtatok od inych clenov. Lenze to tam nikde neviem najst, u jednotlivych clenov, ze chcem darovat konkretne jej. Ci to staci proste len poziadat o preplatenie a oni automaticky presuni peniaze od ostatnych k nej ?
Dakujem za rady a skusenosti.
@evica17 Do svojej penazenky zdravia (v appke) si pridas clenov rodiny (deti, manzela) a ty si spravcom skupiny. Potom len otvoris Penazenku zdravia a vyberies moznost Ziskat penazny prispevok, nahras blocek a cakas.
To bolo o variante Maxi, existuje aj variant Mini, ten je tusim pre jednotlivca, prip partnerov.
@zuzike123 ano to viem. Len kazdy clen ma 100 eur na seba a moze dostat este 50 eur od ostatnych. A ak chce sestra ten strojcek, musia jej realne ti ostatni tych 50 eur presunut, ze jej to vyjde tych 450 eur, alebo proate len poziadat o preplatenie a oni to uz automaticky urobia ?
Lebo nikde tam nevidim ze darovat inemu clenovi. A napr vieme ze syn a ani ostatni tie peniaze nevyuziju.
Musíš založiť skupinu a byť správcom skupiny. Ja som včera žiadala pre dcéru 200 Eur za strojček a dalo sa to bez nejakých súhlasov. Dnes mi prišiel mail, že to zaevidovali a mám čakať na spracovanie. Ak to žiadaš na sestru, ona musí mať všetky preventívne prehliadky.
@matabb73 alebo ak niekto iný viete... keď ja nemám preventívu u obvoďáčky, ale moje deti majú, tak môžem žiadať aspoň na deti, čo im bude treba alebo kvôli mne sa to dať nebude? btw, neprihliada sa nejako, že obvoďáci teraz kvôli korone ledva telefonicky "vyšetria" a že je prakticky nemožné sa dostať na preventívnu prehliadku?
@spadnutaslivka ak žiadaš príspevok na dieťa, preventívnu musí mať dieťa.
@matabb73 ďakujem za odpoveď ♥
@evica17 Radšej si zavolajte na infolinku, vždy mi všetko ochotne vysvetlili čo sa týka peňaženky 🙂