PCR test na 5 deň od príchodu zo zahraničia

7. sep 2021

Ahojte keď som prišla z dovolenky a nahlasila som sa do tej e karantény a pridelili mi termin na 5. den aby som prišla na PCR test to si budem sama hradiť? Či to hradí štát?

Ďakujem za info 🙂

maca1984
7. sep 2021

prihlásila si sa do e-hranice, e-karanténu nemáme. Test je hradený štátom

mariska1989
7. sep 2021

@maca1984 a není náhodou že pcr je zadarmo pre tých čo majú príznaky alebo prišli do kontaktu s nakazeným alebo na doporučene lekára ak potrebuje pcr test na nejaké vyšetrenie???? Tak to bolo aspoň čo viem ešte v auguste ostatný si ho musia zaplatiť

maca1984
7. sep 2021

@mariska1989 nie, po návrate z dovolenky prihlásením sa do e-hranice je tiež pcr test zadarmo a tak je to už dlho

habibim
7. sep 2021

Pcr test na 5.den po príchode zo zahraničia, hradí štát.. Tiež sa chystáme na svk za 3 týždne.. Len tých 5.dni ma znervoznuje.. Ako keby som nemohla dôjsť s pcr negatívnym testom a neísť do karanteny, alebo hneď na druhý deň, aby sa urobil aj na svk🤦‍♀️

betty_image
7. sep 2021

Máš ho v tomto prípade zadarmo, kedže si sa registrovala na e-hranici, na 5. deň máš možnosť absolvovať hradený PCR test.

78787878
7. sep 2021

Je zadarmo, hradi ho stat. Akurat je zarazajuce, ze vysledky moze dorucit do 96 hodin. T.j. 4 dni mozes cakat na vysledky 🙂 Uplna kravina, ako vsetko co vymysli stat.

matkahelka
7. sep 2021

hradi ho stat. my sme tak boli toto leto 3x, termin stale na piaty den a vzdy sme mali vysledky testov v ten isty den

matkahelka
7. sep 2021

@78787878 som v x cestovatelskych skupinach, mame x znamych a priatelov, co boli mimo SR, my sme boli 3x v zahranici toto leto a 3x na testoch a kazdemu prisli vysledky max o 24 hodin

matkahelka
7. sep 2021

@mariska1989 nebolo to tak ani v auguste, ani v juli. mas zle info. cez prihlasenie do e-hranice a nasledne vyklikanie na korona.gov ako navrat zo zahranicia je test plne hradeny statom. my sme tak boli 3x toto leto.

simona1998
7. sep 2021

@matkahelka presne tak ! Zaregistrujes sa do E hranice oni ti pridelia termin PCR testu ktorý ti uhradí štát🙂

habibim
7. sep 2021

@78787878 boli sme tak už 2x na svk a vždy prišli výsledky v ten istý deň, manželovi teda áno, mne vedel dôjsť aj na druhy deň doobedu.. Som si to overila cez ten kód, vyšlo, že som negatívna, a v zápätí mi aj sms správa prišla aj na email... Píšu, že do 96hod.,ale myslím si, že nikdy nie je taká "zápcha" v tých testoch.. Čiže dôjdu skôr

renka30
7. sep 2021

@78787878 dcera sa bola testovat 3x, vysledok prisiel vzdy do tych 24 hod, jeden raz dokonca o par hodin, tych 96 hodin maju podla mna iba take krytie, keby nahodou to z nejakeho dovodu trvalo dlhsie...

mariska1989
7. sep 2021

@matkahelka , tak nebola som mimo sk a ani som nemala ísť v pláne niečo riešiť . také niečo bolo na FB extra som to neriešila len také niečo som zahliadla ... Tak potom to je super že to preplácajú