Ahojte, boli ste dať niekto teraz robiť pas pre bábätko (3 mes.) ? Je potrebné ešte sa objednať, kvôli dlhému čakaniu ? Pol hoďku nie je problém čakať v rade, ide mi o dlhé čakanie ktoré bolo napr, pred pár mesiacmi.. Prípadne mi viete poslať link na objednávanie, nie som si istá či som našla správny formulár.
Ďakujem všetkým za skúsenosti 🙂
Stala som v rade ja ako babka.viac ako hodinu.dcera s malým došla z auta z parkoviska keď som bola v poradí....ale nie v Nitra.
@tindik ja som vybavovala malej prvy pas, ked mala 4 mesiace. Neobjednavala som sa, s takym babatkom mas automaticky prednost. Dokonca aj teraz ako 2,5 rocna este mala prednost. Myslim, ze som pri kupe kolku vyberala moznost dieta do 3 rokov a automaticky mi bolo priradene prednostne cislo.
Ani my sme sa vopred neobjednavali, a to sme dávali robiť doklady deťom (8 mesiacov a 8 rokov) v lete, počas sezóny. Dokonca keď sme prišli, už automat nevydával lístky na daný deň, ale teta pri tom automate nám vytlačila prednostný a do 15 minút sme boli vybavení.
Wau ďakuje dievčatá, som vôbec netušila o takej možnosti. Skúsim teda takto. Ešte raz veľká vďaka. 🙂
@tindik cestujete mimo EÚ, že potrebuješ pas?
Ak budete len v EÚ stačí občiansky za 4.50€
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...
@tindik my sme boli v marci/apríli vybavovať pásy pre deti (3/4 mesiace, 2 roky a 7 rokov) a pani pri terminály na lístky nám dala nejaký prednostny lístok ze mame 2 bábätká, tak za pol hodiny sme boli už aj doma... Bolo to v ZA, inak keby nám to tak nespravila tak tam sedíme ešte o 14,00 minimálne
Ide o doklady vybavované v Nitre, neviem prečo mi to vyhodilo z fóra Nitra 🙂