Pas pre novorodenca

tindik
11. nov 2022

Ahojte, boli ste dať niekto teraz robiť pas pre bábätko (3 mes.) ? Je potrebné ešte sa objednať, kvôli dlhému čakaniu ? Pol hoďku nie je problém čakať v rade, ide mi o dlhé čakanie ktoré bolo napr, pred pár mesiacmi.. Prípadne mi viete poslať link na objednávanie, nie som si istá či som našla správny formulár.
Ďakujem všetkým za skúsenosti 🙂

tindik
autor
11. nov 2022

Ide o doklady vybavované v Nitre, neviem prečo mi to vyhodilo z fóra Nitra 🙂

simonah73
11. nov 2022

@tindik pred par mesiacmi bola letna sezona, tak si nemyslim, ze teraz by malo byt plno, ale tak skus si zavolat priamo tam do Nitry, nech Ti povedia ako to tam je a kedy byva viac ci doobeda alebo poobede.

vmiri
11. nov 2022

@tindik my sme vybavovali v júli, dieťa do určitého veku (myslím že 3 roky) má možnosť prednostného vybavenia, síce to bolo v LV ale neobjednavala som sa, len som si na klientskom centre vytlačila prednostný lístok a za pár minút nás zobrali.

janinah
11. nov 2022

Stala som v rade ja ako babka.viac ako hodinu.dcera s malým došla z auta z parkoviska keď som bola v poradí....ale nie v Nitra.

natalala
11. nov 2022

@tindik ja som vybavovala malej prvy pas, ked mala 4 mesiace. Neobjednavala som sa, s takym babatkom mas automaticky prednost. Dokonca aj teraz ako 2,5 rocna este mala prednost. Myslim, ze som pri kupe kolku vyberala moznost dieta do 3 rokov a automaticky mi bolo priradene prednostne cislo.

ak_tak0202
11. nov 2022

Ani my sme sa vopred neobjednavali, a to sme dávali robiť doklady deťom (8 mesiacov a 8 rokov) v lete, počas sezóny. Dokonca keď sme prišli, už automat nevydával lístky na daný deň, ale teta pri tom automate nám vytlačila prednostný a do 15 minút sme boli vybavení.

tindik
autor
11. nov 2022

Wau ďakuje dievčatá, som vôbec netušila o takej možnosti. Skúsim teda takto. Ešte raz veľká vďaka. 🙂

maranco
11. nov 2022

@tindik cestujete mimo EÚ, že potrebuješ pas?
Ak budete len v EÚ stačí občiansky za 4.50€
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...

baluinka
11. nov 2022

@tindik kamaratka vybavovala pre par dnami (TN) a do 5min ze boli vybaveni. s babatkom mas prednostny vstup

nafka0483
11. nov 2022

@tindik S malinkym babom to mas prednostne ;)

tindik
autor
11. nov 2022

@maranco aj v rámci EU, ale aj mimo nej, preto myslím že je jednoduchšie vybaviť hneď pas, aby sme nemuseli riešiť na dvakrát.

mamusa123456789
14. nov 2022

@tindik my sme boli v marci/apríli vybavovať pásy pre deti (3/4 mesiace, 2 roky a 7 rokov) a pani pri terminály na lístky nám dala nejaký prednostny lístok ze mame 2 bábätká, tak za pol hodiny sme boli už aj doma... Bolo to v ZA, inak keby nám to tak nespravila tak tam sedíme ešte o 14,00 minimálne