Pas pre bábätko

5. sep 2022

Z akého dôvodu sa aj malé bábätká fotia na pas? Veď o mesiac už vyzerajú inak, veď stále rastú. Fakt ma to zaujíma. Ja keď som bola malá, tak nás rodičia mali zapísaných v pasoch, tie fotky bábätiek mi nejak nedávajú zmysel.

greta2017
5. sep 2022

Az tak sa za mesiac nezmenia.... a platnost je tomu prisposobena. Tusim 1 rok... my dospeli mame platnost 10r a to sa tiez clovek zmeni. Staci sa dat ostrihat, tatovat a podobne.... pas je dolezity doklad do zahranicia tak ako tvoj pas ci OP.

mimi3008
5. sep 2022

@greta2017 2 roky je platnost. Ale je pravda, ze ked sa starsi syn fotil ako 3 mesacny na pas, vyzeral uplne inak, nez ked mal 2 roky

belllinka
5. sep 2022

To zapisovanie do pasov by velmi prakticke nebolo. Ked ide dieta niekam bez rodica tak by si to ako riesila?

alenah31
5. sep 2022

to, že to tebe nedáva zmysel neznamená, že to žiadny zmysel nemá. Akú výpovednú hodnotu malo to, že ťa mal rodič zapísanú vo svojom pase? To mohli kľudne vziať cez hranice kľudne akékoľvek cudzie dieťa v tvojom veku. Na prechod hraníc iného štátu skrátka treba doklad s foto. Nechápem čo na tom niekto nedokáže pochopiť - ak ho raz potrebuje dospelý pre dieťa má byť iné pravidlo??.

autor
5. sep 2022

@alenah31 Ja netvrdím, že to nemá zmysel, len ja som ten zmysel nevidela. Preto sa pýtam, aby som sa niečo nové dozvedela. Ďakujem za odpoveď.

greta2017
5. sep 2022

@mimi3008 samozrejme 3mes a 2roky to je rozdiel ale crty su dolezite😊 a dakujem...myslela som fakt ze len 1rok je platnost

sense
5. sep 2022

Áno za 2roky sa tvar zmení ale niektore črty tváre nie

gelory
5. sep 2022

Bábätká sa síce rýchlo menia, no niektoré tie črty im proste ostávajú. Podľa mňa sa nad tým zamýšľaš zbytočne, keďže s tým nemáš čo spraviť

anjelicek26
5. sep 2022

TAk bez fotky pas byt nemoze, navyse sa odporuca (ak sa dieta velmi zmeni) vymenit cestovny doklad castejsie..