Ahojte, kto ste davali robiť pas malým detickam, pustili vas nejaki ľudia pred seba aby ste dlho nečakali?
@beatrice1111 napr. v BB male deti maju automaticky prednost. Nik ta nemusi dobrovolne pustat.
V Prešove sa nikto neunúval a to bol malý fakt unavený.
@mamamasama nemate prednostné vybavenie? To je ale smutne. To by uz malo byt automaticke. Hlavne ta blbost, ze sa foti priamo na mieste. Pokym som ja moje babätka natocila, ututkala, tak uz chcceli zase revat. Potom mali oci zavrete, vyplazovali jazyk atd. nic nebolo dobre.
@yanni nášho nakoniec odfotili celého uplakaného...ináč to nešlo... Takže sa už teším na foto.. v zahraničí si donesú vlastné fotky, len u nás tento systém...
@beatrice1111 V BA si zvolíš na termináli, kde sa dáva poradové čislo, že si s malým dieťaťom a vybavuješ preň pas a automaticky ideš hneď. Nečakali sme ani minútu.
@mamamasama neviem kde v zahraničí ale teda aj v zahraničí musíš byť osobne a nie doniesť fotky
@sense v usa...takisto si osobne, ale máš vlastné fotky... Rozumieš?
@sense u nas v zahraničí. A dokonca ani ziadne biometricke fotky netreba. Ja som "bachla" dieta na zem na bielu podlozku/plachtu a so zrkadlovkou odfotila a fotky dala urobit online. Ziadost sa uz ani nevypisuje, prides na urad, tam si stiahnu data z databazy , foto co si priniesla len nascanuju a hned ti ho vratia a podpisem na touch screen. Jedine co ja na SK lepsie, ze podat zadost staci jeden rodič. V DE musica podpisat obaja. Tak bud si pressa ziadost vypises uz doma a baja podpisu a jeden vybavi, albo idu obaja albo u nas sa da tak, ze ja som isla vybavit a muz pri przej prilezitosti, ked isiel okolo uradu isiel dodatocne podpisat. A dětské pasy mas tu na pockanie. Automaticky na pockanie, zvadne příplatky atd.,
@sense v Rakusku si musis doniest fotky, iba prevezmu foto a vyplnia sa tam papiere. Ale musis mat termin, pas nejde bez terminu vybavit ako na sk. Vo foto sa zabava poziadavka, ze to je na pas, mas k tomu aj certifikat. Pred 2 tyzdnami sme to robili. Takze aspon clovek necaka, ked ma termin
A objednavame sa na presnu hodinu, a nikdy sme viac ako 5 minut necakali
Ahoj, áno...pustili ma s 3 deťmi prednostne, vybavili sme to za pár minút, v KE...
Deti do 3 rokov sa vybavuju prednostne
@beatrice1111 u nás sa vybavujú deti prednostne, dokonca akékoľvek doklady si vieš vybaviť prednostne, ak máš so sebou dieťa do 3r.
@mamamasama ale usa nie je jediné zahraničie, stačilo napísať v USA, rozumieš?
@sense evidentne v mnohých zahraničných krajinách to funguje rovnako ako v USA, ale kedže si nevytrčila v živote päty z domu, tak o tom nevieš....už rozumieš?
@mamamasama ty nerozumieš ze zahraničie nie je len USA, a ja nežijem na svk ale v krajine kde nestačí doniesť foto, už rozumieš?
Takže o vystrceni päty z domu výprava vieš komu. Pekný večer....
@beatrice1111 my sme boli a doobeda tam boli samé detičky malé a bábätká takže nemal kto púšťať 😀
@beatrice1111 dnes sme boli. Male deti uprednostnili