Zdravim,
Prosim len ak ma niekto skusenost odpovedat.
Syn ma pas platny cca este mesiac, mame teraz cas, tak mu chcem dat urobit novy. Viem,ze moze mat dva pasy, pri dospelackych je platnost druheho skratena na 5r. Ako je to ale v pripade deti do 6r? Standardne su na dva roky, takze aj ten druhy bude na dva roky ? Na stranke ministerstva nieje takyto pripad popisany.
Dakujem.
@deedol koncom januara,to by bolo super, vdaka!
Bude na 2r.
Keďže každý pas s ktorým vycestujes mimo EU musí byt pri navrate platný ešte 6 mesiacov, tak neexistuje aby bola platnost nového skrátená o nejakú dobu. Každý cestovateľ s pasom si logicky dáva pas robiť minimálne polroka pred koncom jeho platnosti, aby mohol cestovať. To znamená, že starý ma ešte polroka platný, keď už robí nový. A to platí sj pre deti
A nie je žiadna skrátená platnost. To si sa kde Dočítala?
@sasa1310 preto lebo vam uz koncili vam dali na 10r.
Ak by si uz riesila situacia napr. s navstevou Izraelu a nasledne let do inej ,,spriatelenej,,krajiny kde ta nepustia s ich peciatkou, tak vies,ze druhy pas davaju len na 5r. Ak by si si sla vybavit ten druhy pas o rok tak ti ho daju urcite na 5r je to tak uz minimalne 10+ rokov co som to riesila.
Ale dakujem vsetkym za odpoved.
Autorka, odovzdajte stary pas pri podavani ziadosti o novy a nemusis riesit dlzku platnosti 🙂
pokial viem, mesiac (a menej ako mesiac) pred koncom platnosti mozes poziadat o novy a bude klasicky na 2r. kedy presne mu konci?