Ahojte, mam stále platný pas, ale nie dostatočne pre danú krajinu a po svadbe si idem dať spravit nový.
V standartnej lehote 30 dni (čo je teraz aj 60 🫣) by to malo byt zadarmo, ale chcela by som do 10 dni, čo je 100€.
Neviete, platí sa táto suma cela aj keď mám “zákonný” dôvod na zmenu? Alebo len časť ako príplatok (podobne ako pri OP)?
Celá, nie je žiadny zákonný dôvod na zmenu pasu keďže ho mať nemusíš na rozdiel od občianskeho.
@petka5656 Nemáš žiaden "zákonny dovod" na zmenu pasu.. Oslobodenie od správneho poplatku sa vzťahuje len na vydanie nového občianskeho preukazu...
pani na odd. dokladov mi to osobne hovorila, že po svadbe je aj pas zadarmo, pokial je v dobe výmeny stále platný. Išlo mi o ten poplatok pri dodaní do 10 dni.
Okej, ďakujem za odpovede, nachystam si peniaze a nervy na vybavovačky 😀🫣
Ja som išla po svadbe na dovolenku s pasom, ktorý som mala ešte ako slobodná. Išli sme nečakane, dala som si spraviť nový občiansky a neuvedomila som si, že nemám ako ísť cez hranice. Tak som išla s pasom.
Ano ak si menis pas s dokladmi normalne po svadbe, nemas za to priplatky. Takze tie prve odpovede Ti nepisu spravne.
Ak chces ale v zrychlenom, budes pravdepodobne platit vsetko.
Zadarmo je len klasicka cakacia doba, zrychlenie sa plati cele, nie je dovod, aby Ti to platil stat, on sa nikam neponahla.
plati sa cela suma