Parkovacie miesto pre vozičkárov v osobnom vlastníctve, keď nie som vozičkár

2. júl 2024

Mame moznost kupit novostavbu, poslednu z bytovky aj s parkovacim miestom, problem je v tom, ze to miesto je vyhradene pre vozickarov a to my s priatelom nie sme.

Byt sa nam paci, ale toto mi nesedi. Developer tvrdi, ze to je preto, ze take miesto musi byt pri kazdom bytovom dome a jedno miesto oznacit museli…

Kamarat pravnik ma ale upozornil, ze taketo miesto mozu vyuzivat len vozickari a policajti by nam mohli dat pokutu, ked tam budeme stat, aj napriek tomu, ze mame miesto v osobnom vlastnictve.

Ako to je? Mate niekto skusenost? Resp viete poradit?

zuzanaete
2. júl 2024

Velmi “sikovny” developer. Splni normu, lebo oznaci miesto a od vas chce za take miesto peniaze. To ma byt nepredajne miesto. Budete tam parkovat, lebo ste vlastnici, pride niekto s narokom tam a parkovat a budete sa dohadovat?

deti95060810
2. júl 2024

vozičkár môže stáť kdekoľvek - aj na tvojom mieste. musíš mu to dovoliť. takže ty budeš platiť za miesto a vozičkár bude parkovať.

matullienka
2. júl 2024

Nie nešla by som do toho, keď tak kúpiť byt bez parkovacieho miesta, z toho môže byť slušný problém a vy vyhodite peniaze za niečo čo nebudete môcť využívať

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
judit47
2. júl 2024

Aj u nas bolo take miesto postaveny dom 2006,kupila ho suseda premalovala zem a bolo nikto jej tam nestava a ked stali zavolala policajtov a dostal pokutu(ano aj vozickar) zalezi ako je oznacene tuto bolo len na zemi nakreslene.

nelka93
3. júl 2024

Aj u nás bolo takéto miesto, majiteľka si ho zatrela a vybavená. Nikto to neriešil, u nás má každý vlastne miesto, sú to rezidentske parkovania

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alenka58
3. júl 2024

ak to bude premaľované a nikto sa nebude sťažovať tak to riešiť nebudú, ale stačí ak tam bude nejaký ZŤP tak bude problém

mariaa79
3. júl 2024

@taynee pri kolaudácii áno.Potom sa už nikto o to nezaujíma.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelka93
3. júl 2024

@taynee je to rezidenčné parkovanie, nesmie tam parkovať nikto cudzí. Policajti s tým problém nemali,
Každý jeden dom alebo byt má svoje parkovacie miesto, čiže nemajú dôvod parkovať inde

anouschka5
3. júl 2024

to miesto môže obsadiť jedine občan so zťp preukazom i keď vám developer tvrdí opak

fido69
5. júl 2024

Developer skolauduje 1 parkovacie miesto pre ZŤP a splní kolaudačné podmienky. Vy to miesto odkúpite a myslím si, že nie ste povinný ďalej takéto miesto ponúkať ostatným ako miesto pre ZŤP (je na parkovacom mieste zapísané nejaké vecné bremeno?). Je to váš súkromný majetok a môžete s ním voľne nakladať a využívať ho (parkovať).
Policajti vám nemôžu dať pokutu, pretože je to parkovacie miesto vo vašom výhradnom vlastníctve a bez vášho povolenia alebo povolenia súdu ani nemôžu vstúpiť na váš pozemok resp. do priestoru vášho bytového domu.
Skonzultujte si to s poriadnym právnikom a mozno je to cesta. 😉