Dobrý deň viete mi poradiť ako postupovať v mojom prípade dozvedela som sa teraz po veľa rokoch že kúsok za mojím domom ktorý otec dávno prepísal na mňa že ten kusok na ktorom je dvor pasávali sa tam sliepky väčšinou nieje uvedený na moje m liste vlastníctva.Ked si dám číslo parcely podľa mapy tak tam píšu že uvedená parcela nieje uvedená na liste vlastníctva ako postupovať? Budem dom predávať tak to chcem mať v poriadku Ešte dodám že vedľa sú cirkevné pozemku
No treba si pozrieť na katastrálnej mape kto vlastní tú časť. A podľa toho postupovať.
Ja som riešila teraz podobné. Musela som zavolať geodeziu oni pomerali a dali do katastra. A na obecnom úrade mi dali papier o veku stavby. Ale ja som mala v katastri všetko dobre len nanliste vlastnictva napisanu len jednu parcelu namiesto 3.
@jakubvojcik pozerala som nie je tak žiadny vlastnik
@enka81 nie je uvedený vlastnik
tak ked ti tu parcelu otec prepísal, tak máš napr. darovaciu zmluvu od otca, alebo kupnu zmluvu a s tym ste to mali vtedy prepísať na katastri. Ak sa vtedy stala chyba, žiadajte nápravu
@lenkavrananova pozri mapu C aj E
@staronova pozerala som
ja som mala podobny problem, bolo to uz davno. Sla som na kataster, a neviem ako som sa dostala az do kancelarie priamo k nejakemu zamestnancovi, ktory mi za 100Sk kolok dal kopiu starej katastralnej mapy, kde bol povodny majitel. Tak skus zacat na katastri, oni ti podla mna povedia, co s tym.
Treba na kataster predložiť darovaciu zmluvu, ale nejaký doklad na základe ktorého ste sa stala vlastníčkou tej parcely a na základe toho by mali parcelu dopísať na LV.
@sterea lenže tá parcela mi nepatrí je tam uvedena adresa katastrálneho úradu tak neviem kde sa stala chýba uvidím musím asi zohnať geodeta aby mohol vytočil pozemok a pozistoval
@lenkavrananova máš nejaku zmluvu, ktorou si nadobudla ten pozemok?
@kataina áno ale túto parcelu nemám uvedenú v liste vlastníctva
@lenkavrananova a tá parcela, ktorú nemáš v LV, má nejaké označenie?
@enka81 áno normálne je aj v mapke označená
@lenkavrananova a keď si to označenie dáš vyhľadať v katastri, nájde ti ho?
@enka81 áno napíše že parcela nie je uvedená na liste vlastníctva a vyhodí mi adresu katastrálneho uradu
@lenkavrananova To je zvláštne, skúsila si ju hľadať aj cez zbgis.skgeodesy?
@enka81 áno už mi tu poradila jedna pani čo stym
@lenkavrananova super
@lenkavrananova a komu patrí tá parcela? Ak obci, tak ju môžeš odkúpiť.