Ahoj ak som uz minula 7 paragrafov tak 8 od gynekologicky si vypytat a vpraci mi to preplatia ano ? Ale ak mam aj zubara tak na toto si musim dat dovolenku ? Len co sa tyka tehotenstva tak mam narok na viac paragrafov tak ???
Máš nárok na neobmedzený počet paragrafov týkajúcich sa tehotenstva.
návšteva lekára týkajúca sa tehotenstva - neobmedzené platené "péčka" (gyn. prehliadky, ak napr. gynekológ pošle tehotnú na kardio nakoľko to ohrozuje tehotenstvo a pod. - lekár tam len napr. dopíše "nariadene vyšetrenie spojené s tehu"). Lekárske vyšetrenie tehotnej, ktoré ale s tehotenstvom nesúvisí - návšteva lekára je síce ospravedlnená (treba normálne doniesť "péčko"), ale nie je platená. A pokiaľ návšteva lekára v takomto prípade presiahne 4 hod./deň - zamestnávateľ odhlási na ten deň takéhoto zamestnanca zo SP aj ZP - ZP si potom musí zamestnanec doplatiť, SP povinná nie je.
Čiže zubár - ak to nie je vyšetrenie spojené s tehu (čo predpokladám nie je) - buď si vezmete dovolenku alebo donesiete "péčko" ako ospravedlnená doba, ale nebude zaplatená.
@eva193 odkedy oznámi tehotenstvo a donesie paragraf od lekára kde je návšteva spojená s tehu (gynekológ je jasný, od iných Dr. to musí byť na paragrafe napísané) - ide mimo týchto 7 paragrafov - tie si môže minúť na bežných lekárov. Ak si paragrafy minula pred tehu, teraz tehu oznámi - paragrafy spojené s tehu budú platené, paragrafy mimo tehu = ospravedlnená absencia bez nároku na náhradu príjmu ak to bude do 4 hod. ak to bude nad 4 hod je to tiež ospravedlnené ako nepl. voľno - ešte ju aj na ten deň odhlásite zo SP a ZP..
@eva193 7 co som vycerpala neboli vsetke vysetrenia spojene s tehu
@alenah31 cize je lepsie si uz dat na zubara dovolenku, a dalsie paragrafy nad ramec 7,,, ale ak len 4 hodiny ? Potom uz ma odhlasia so sp ? Tak to si tiez uz dam aj na tehu dovolenku lebo v dwcwmbri mam zubara a tehu cize si dam 2 dni dovolenky radcej. A od noveho roka budem mat uz nove 7 paragrafy
Ak si oficiálne, písomne oznámila tehotenstvo, tak áno