ma narok na paragraf pri sprievode u lekara alebo pri narodeni dietata?zo zakona ma narok 7 dni do roka na priepustku ale je vtom zahrnute aj paragraf na svadbu umrtie alebo moj problem pri narodeni dietata??
@sya pri pohrebe sa dava iny $, to sa zvycajne aj inak znaci do dochadzky.... dalej je narok na 7dni v roku na $ ako doprovod s clenom rodiny k dr - teda bud s tebou alebo dietatom a potom je narok na $ pre vlastnu - muzovu navstevu lekara - takisto 7 dniv roku.
co sa tyka svadby - tak to zavisi od danej firmy, zvycajne sa na to dava volno len ak je cez tyzden
a ten prevoz z/do nemocnie ako pisala hore @sisaha
a kvoli comu by mal mat $ "problem pri narodeni dietata??" - ak by sa nedaj boze nieco stalo, tak on by mohol byt v robote a ty by si musela by aj tak v nemocke, tak nema zbysel si cerpat $ ak to moze potom vyuzit inokedy
na vlastnu svadbu mas zo zakona narok na jeden den volna, na tvoj problem pri narodeni dietata nie, kedze si v zdrAV ZARIADENI. mANZEL MA NAROK NA VOLNO IBA NA CAS NUTNY NA PREVOZ DO A ZO ZDRav zariadenia..................toto ide mimo tych 7 dni na lekara
7dni mas narok na pribuzneho ako sprievod, 7dni na seba, a ine je zase na pohreb. svadba? pokial viem, tam je volno iba pokial ju mas v pracovny den, tak v tej den.
@sya myslim, ze najlepsie urobi ak sa bude informovat priamo u svojho zamestnavatela - na mzdovom oddeleni. Co sa tyka "ospravedlnenia" v praci, tak manzel ma narok na volno na cas nevyhnutny na prevoz manzelky do/z nemocnice. Ci je to priamo tento paragraf neviem, ale odpoved urcite dostane, ked im da tuto otazku.