Papierovačky po skončení strednej školy

annika
28. apr 2013

Som mamina dvoch stredoškoláčok a jedného škôlkara....a veru problémy sú so všetkými, menšie či váčšie...najstaršia dcéra má pred sebou maturitu na strednej škole zdravotníckej. Chystá sa na vysokú, dúfam, že ju prijmú.... 😝 ale treba rátať aj s verziou B. Ako mám postupovať v prípade, že sa jej prijímačky nepodaria a nenájde si prácu??? Kedy ju mám zahlásiť na nezamestnaneckú, prípadne musím aj niečo iné vybavovať? Nemám ani šajnu...Pomôôôôc!!! Ďakujem za dobré rady! 😅

zitaje
28. apr 2013

@annika myslim si, ze ty nemusis nic vybavovat, teda podla mna by si ani nemala, ved je dcera uz davno plnoleta 😝 😅 . Na urad prace sa musi prihlasit sama, ty jej v tom mozes akurat tak pomoct. 😉 Rovnako ako s hladanim prace.
Inak kedze este nepracovala (predpokladam) tak podporu nedostane, podla mna by sa mala sama snazit, a keby ju nezobrali na vysoku, premysliet si vsetky moznosti, napr. sa pozriet pripadne aj do zahranicia, poobzerat sa aspon po brigadach a pod.
A co chce dcera? Lebo od toho sa vsetko odvija, samozrejme. 🙂

annika
autor
28. apr 2013

@zitaje Ahoj! Dcéra chce na tú výšku, učí sa, pripravuje sa o 106. my v tom ju podporujeme, len život prináša prekvapenia, chcem sa pripraviť na všetko. Ani so sociálnou a zdravotnou poisťovňou neviem ako stojíme...kým chodí do školy, tak platí za ňu štát.pokiaľ viem....a potom????

zitaje
28. apr 2013

@annika podla mna ked bude na urade prace, tak za nu stat plati minimalne zdravotne poistenie. Ine by bolo, keby bola dobrovolne nezamestnana, v tom pripade by si musela zdrav. poist. platit sama. Ostatne zial neviem...
Tak nech jej to vyjde 😉

inviav
28. apr 2013

ked nastane verzia B, tak staci, ked sa prihlasi na urad prace a zdravotne za nu plati stat...socialne poistenie sa v takom pripade neplati, jej jedina povinnost potom bude pravidelne sa chodit podpisovat a zdokladovat, ze si aktivne hladala zamestnanie...to sa dokladuje mesacne

silvia07
29. apr 2013

@annika na urad prace staci nahlasit az 1.9....treba tam doniest potvrdenie o navsteve skoly a o ukonceni studia...tiez, ak nepojde na vs treba sa od 1.9. odhlasit z poberania pridavkov a tiez doniest papier o ukonceni studia...to vydavaju na skole

annika
autor
10. jún 2013

@silvia07 a stací to az v septemri? Ona skoncila uz 31 màja s tým, ze zmaturovala..dnes mala prijímacky, uvidíme v najblizsích dñoch aki dopadla.....ufff. to sú nervy....

silvia07
23. júl 2013

Ahoj, staci v septembri...lebo za ziaka sa povazuje do konca augusta....prepac, citam a z teraz, bola som bez pc ;-

annika
autor
24. júl 2013

@silvia07 Ďakujem Sylvia, poslušne hlásim, je prijatá, takže netreba zatiaľ nič vybavovať, alebo hej? Zápis bude 2. septembra, dostali sme zatiaľ len taký informačný list zo školy.....teraz môžeme hľadať privát v Bratislave, lebo internát určite nedostane z Dunajskej Stredy.... a každý deň cestovať je tiež únavné...
😝 😝 😝 😝 😝 ale to sú už príjemnejšie vybavovačky...... 😉 😉 😉

silvia07
26. júl 2013

@annika tak gratulujem 🙂 ...potom budes musiet doniest na urad v septembri potvrdenie o navsteve skoly...tak ako ked chodila na strednu