Pandemická PN, OČR - potvrdenie pre zamestnávateľa

nikadamko
13. jan 2021

Ahojte, kto ste už boli na pandemickej PN alebo očr,museli ste zamestnavatelovi dat nejake potvrdenie?

mogaa
13. jan 2021

@nikadamko samozrejme...veď pradepodobne dostávaš aj nejaké peniaze keď je prevádzka zatvorená, čiže za obdobie čo budeš čerpať PN alebo OČR tie peniaze nedostaneš.....asi dostávaš plat 80%, na to zamestnávateľovi prispieva štát, čiže nemôžeš čerpať 2dávky(príspevok na plat a PN či OČR v rovnakej dobe)

alenah31
13. jan 2021

@nikadamko priamo na stránke SP je uvedená info pre žiadateľov:

* Zamestnanec o tom, že bude ošetrovať člena rodiny resp. pri PN - musí informovať svojho zamestnávateľa spôsobom určeným zamestnávateľom.

Čiže treba zavolať do práce akou formou chcú oznámenie - niekde stačí zavolať, niekde chcú zaslať mailom kópiu prehlásenia niekde stačí oznámiť dátumy mailom.

vamajka
13. jan 2021

@nikadamko potvrdenie nie, len zavolat, ze si PN

nikadamko
autor
13. jan 2021

@alenah31 ale akeho prehlasenia, ja som mu napisala 31.12 ze zacinam pandemicku pn a on odpísal ze ok tak nechapem co teraz chce

nikadamko
autor
13. jan 2021

@mogaa jj jasne ale ja som mu pisala ze od 31.12 som na pandemickej a povedal ok. Doktorka zaslala pnku do soc poist a hotovo

alenah31
13. jan 2021

@nikadamko to je jedna z možností ako to chcú niektorí zamestnávatelia oznámiť. Mne to zamestnanci tiež oznamujú mailom alebo cez sms - viac nepotrebujem. Keď potom príde do práce ešte si dátumy overujem, ale žiadne potvrdenie nepotrebujem.

nikadamko
autor
13. jan 2021

@alenah31 ale aké potvrdenie,ked sa jedna o pandemicku pn, ktoru dr zasielal do soc.poist. tak mám žiadať od dr potvrdenie nejake ?

alenah31
13. jan 2021

@nikadamko to sa musíš opýtať tvojho zamestnávateľa čo vlastne chce aké potvrdenie. Vedľa vo firme napr. miesto potvrdenia posielajú na mzdové kópiu Žiadosti o pandemické nemocenské čo vypĺňajú cez portál SP a potom si to vytlačia. Pandemickú PN ty vlastne ani nevidíš - to posiela priamo Dr. na SP takže treba zamestnávateľovi vysvetliť, že to asi ťažko môžeš okopírovať a poslať jemu na mail. Podľa mňa info do mailu by mu malo stačiť - a to si spravila.

nikadamko
autor
13. jan 2021

bola som u dr a ta na mna pozerala ze co vlastne ten chce, tak mi ofotila pnku co zasielala na soc.poist... ze sa s tým ešte nestretla