Pandemická PN

11. mar 2022

ahojte, chcela by som sa spytat, funguje este pandemicka pnka? co som pozerala tak neviem, lekar mi povedal aby som si o to poziadala cez internet na sp, ale na internete pisu ze k 1.12.2021 tieto pnky pandemicke uz skoncili, ze uz budu len normalne.. tak neviem, neviete nahodou ako to teraz je? vdaka

renka30
11. mar 2022

Pandemicka pn uz neexistuje, iba pandemicka OČR

ddaassuullaa
11. mar 2022

Pan dr nevie, ze PN karantenna je uz ako sa pise vyssie, od 1.12.2021nahradena klasickou PN? Ziadna SP,.lekar vystavi PN. Prvych 10 dni plati zamestnavatel, ak trva dlhsie, prechadza PN do.SP

autor
11. mar 2022

@ddaassuullaa oki dakujem vam pekne za objasnenie 🙂 pre istotu, aby som vedela 😅
@renka30

jani321
11. mar 2022

Ale ak budeš v mať karanténnu PN dlhšie ako 10 dní, musíš vypísať tlačivo na stránke SP.

autor
11. mar 2022

@jani321 ja sa v tom nevyznam, cize, pocitaju sa aj vikendy? na pnke som od 28.2 a v pondelok 14 uz idem do prace. nakolko doktor mi k tomu nic nevravel tak neviem co teraz?

jani321
11. mar 2022
mogaa
11. mar 2022

Takto, od 1.12. sa zrušili pandemické PN, ale....karanténne PN stále sú len s tým rozdielom že prvých 10dní platí zamestnávateľ a od 11dňa SP.....predtým ich celé platila SP, teraz sú hradené ako bežná PN.....elektronickú žiadosť o PN stačí vypísať ak si na PN dlhšie ako 10dní, lekár posiela začiatok aj ukončenie PN priamo do SP.....tá elektornická žiadosť to len urýchli, ak je tam prechod z mesiaca na mesiac, lebo trvá dlhšiu dobu kým sa tieto odklady(od lekára) dostanú na nemocenské oddelenie......lekár to zasiela do SP na OLPČ, tam sa nahrajú a až následne sa dostanú na nemocenské oddelenie kde sa rátajú dávky.....