Pandemická OČR - čierny okres

bavlnka92
13. feb 2021

ahojte, viete mi poradiť či mám nárok na očr?
som zamestnaná na trvalý skrátený úväzok, v práci majú momentálne smeny len TPP a STP úväzky kam spadám. Tento celý týždeň som bola na očr kvôli zatvorenej škôlke ale od pondelka ju otvárajú aj keď sme v čiernom okrese. Tým pádom mne skončí čerpanie očr ale v práci pre mňa smenu nemajú - zostávam doma na úkor dovolenky / neplateného voľna? Lebo čo som našla tak už nemôžem byt doma s malým na očr ak je škôlka otvorená len ak by som sa obávala korony.
Ako sa mám teraz zariadiť keď doma s ním byť nemôžem - zadarmo, ale ani do práce ísť nemôžem lebo nemajú pre mňa prácu?
Vďaka za tipy..

alenah31
13. feb 2021

@bavlnka92 pokial pre teba nemaju pracu je to prekazka na strane zamestnavatela-ostavad doma a mas narok na 80% mzdy. Ak je skutocne skolka otvorena je to tak - narok na pandemicku ocr nevznika.

hettinka
13. feb 2021

@bavlnka92 ak nemajú oni pre teba prácu, je to prekážka na strane zamestnávateľa a máš nárok na nahradu mzdy, teraz neviem, či 60 či 80% to je. Pandemicku OCR dostaneš len ak by bola škôlka zatvorená, inak nie.

bavlnka92
autor
13. feb 2021

tipujem že najskôr mi pomíňa zvyšnú dovolenku čo mám na rok a až potom by to bola pre nich prekážka 🙈

hettinka
13. feb 2021

@bavlnka92 pozor, ani dovolenku ti nemôže nariadiť len tak. Ale ak máš starú, to ti nariadiť môže dočerpať (a aj by sa mala vyčerpať, niekde maju dané, že do marca). Nová dovolenka by sa mala čerpať v súlade so schváleným plánom dovoleniek.

z_schmidt77
14. feb 2021

@hettinka Ahoj. Vies mi pomôcť? Chcem ísť od 16.2.2021 na pandemicku očr. Kedy mám podať žiadosť v soc. poisťovni? Stačí zajtra alebo v utorok? A treba aj potvrdenie o zatvorenej škôlke? Ďakujem. Zuzana