ahojte, viete mi poradiť či mám nárok na očr?
som zamestnaná na trvalý skrátený úväzok, v práci majú momentálne smeny len TPP a STP úväzky kam spadám. Tento celý týždeň som bola na očr kvôli zatvorenej škôlke ale od pondelka ju otvárajú aj keď sme v čiernom okrese. Tým pádom mne skončí čerpanie očr ale v práci pre mňa smenu nemajú - zostávam doma na úkor dovolenky / neplateného voľna? Lebo čo som našla tak už nemôžem byt doma s malým na očr ak je škôlka otvorená len ak by som sa obávala korony.
Ako sa mám teraz zariadiť keď doma s ním byť nemôžem - zadarmo, ale ani do práce ísť nemôžem lebo nemajú pre mňa prácu?
Vďaka za tipy..
tipujem že najskôr mi pomíňa zvyšnú dovolenku čo mám na rok a až potom by to bola pre nich prekážka 🙈
@hettinka Ahoj. Vies mi pomôcť? Chcem ísť od 16.2.2021 na pandemicku očr. Kedy mám podať žiadosť v soc. poisťovni? Stačí zajtra alebo v utorok? A treba aj potvrdenie o zatvorenej škôlke? Ďakujem. Zuzana
@bavlnka92 pokial pre teba nemaju pracu je to prekazka na strane zamestnavatela-ostavad doma a mas narok na 80% mzdy. Ak je skutocne skolka otvorena je to tak - narok na pandemicku ocr nevznika.