Oznamovacia povinnosť pri úmrtí

21. okt 2024

Ahojte. Zomrel mi tatino. Pohrebná služba vybavila všetky papiere, vrátane matriky, úmrtného listu, soc. poisťovne, zdravotnej. Kde ešte treba tatina odhlásiť? Elektrinu, bývanie aj mob. operátora som odhlásila. Ešte mi napadlo, či treba aj v obci na obecnom úrade. Poradíte mi prosím? Ďakujem

kris_tin257
21. okt 2024

My sme neodhlasovali nikde, zrušili sme iba jeho telefón a prehlásili sme elektrinu/plyn

rozculena
21. okt 2024

odhlásiť platby za smeti

miskakyska
21. okt 2024

Ja som musela prosím pekne doniesť úmrtný list ešte aj do roboty,aby mi uznali očr na ktorej som bola doma , kým nám mama neodišla..

rozculena
21. okt 2024
miskakyska
21. okt 2024

@rozculena na hanbu sveta, bezchrbťaci...

basska_b
21. okt 2024

Banky, poistovne o tom vedia? Na obecnom urade asi len smeti. Takisto ak platil dan z nehnutelnosti. Tak tam.

autor
21. okt 2024

Tatino žil a mal trvalý pobyt v dedkovom dome spolu s ešte stále žijúcim dedkom. Dom je na dedka, čiže kvôli daniam nie, jedine tie smeti? Mám tam ísť kvôli smetiam?

rozculena
21. okt 2024

iste,smeti sa platia podľa počtu osôb,keď to neoznámiš,tak dostane na budúci rok výmer na zaplatenie

11mirka22
21. okt 2024

Ak mal trvalý pobyt na adrese u dedka, nemusíš na obec nič nahlasovať, cez centrálny register obyvateľov dostanú automaticky informáciu o tom, že zomrel.

rozculena
21. okt 2024

@11mirka22 ja som úmrtie mamy bola oznamovať,dokonca mi vrátili za smeti alikvotnu čiastku

lindus_esterka
21. okt 2024

Ak bol zamestnaný, určite to zdokladuj v praci - oni ho musia odhlasit zo socialky/zdravotky ale hlavne ti vydaju potvrdenie o prijme, kedze pozostali musia podat do 3mesiacov od umrtia danove priznanie

autor
22. okt 2024

@11mirka22 Ďakujem

autor
22. okt 2024

@lindus_esterka Bol na inv. dôchodku

lindus_esterka
22. okt 2024

@autorka, to nie je zdanitelny prijem takze tymto smerom netreba nic riesit