Ahojte kocky, je pravda, že už nie je povinné oznámenie daňovému úradu, že som založila podnikateľský účet? Banka zašle info automaticky?
@marseillefan uz k tomu nie je viac co napisat, je to tak, uz to netreba oznamovat.
Ďakujem Vám, tiež som našla dva články, kde píšu že netreba ale v tatra banke mi úradník tvrdil, že to musím tak som ostala na pochybách.
@denka259 a máš v banke podnikateľský účet alebo len osobný a chceš ho na podnikateľské účely?
@spadnutaslivka ved jasne napisala, ze si zalozila podnikatelsky ucet. a navyse spravnu odpoved uz ma takze kazda dalsia odpoved je zbytocna. skratka ucet sa uz nehlasi danovemu uradu.
@simonah73 koľkí napíšu jasne, ale inak než naozaj mysleli 😉 všetky ďalšie odpovede sú už zbytočné, ale osvetľovalo by to, prečo dal pracovník v banke mylné info.
@spadnutaslivka no a nie je to jedno ci by si zalozila podnikatelsky alebo osobny, kedze ucet sa uz na DU aj tak nehlasi?
Toto som vygooglil, ale nech sa radšej vyjadria aj ženy z praxe: https://www.podnikajte.sk/dan-z-prijmov/oznamen...