Oznámenie podnikateľského účtu na daňovom úrade

denka259
20. nov 2020

Ahojte kocky, je pravda, že už nie je povinné oznámenie daňovému úradu, že som založila podnikateľský účet? Banka zašle info automaticky?

marseillefan
20. nov 2020

Toto som vygooglil, ale nech sa radšej vyjadria aj ženy z praxe: https://www.podnikajte.sk/dan-z-prijmov/oznamen...

simonah73
20. nov 2020

@marseillefan uz k tomu nie je viac co napisat, je to tak, uz to netreba oznamovat.

denka259
autor
21. nov 2020

Ďakujem Vám, tiež som našla dva články, kde píšu že netreba ale v tatra banke mi úradník tvrdil, že to musím tak som ostala na pochybách.

simonah73
21. nov 2020

@denka259 tak vytlac nejaky ten clanok a chod mu to otrieskat o hlavu nech neroznasa dezinformacie. idealne by bolo vyrit ten clanok do kamena aby si to zapamatal 😂😂

anos18
21. nov 2020

@denka259 nie,už to nie je povinné (som uctovnicka)

spadnutaslivka
21. nov 2020

@denka259 a máš v banke podnikateľský účet alebo len osobný a chceš ho na podnikateľské účely?

simonah73
21. nov 2020

@spadnutaslivka ved jasne napisala, ze si zalozila podnikatelsky ucet. a navyse spravnu odpoved uz ma takze kazda dalsia odpoved je zbytocna. skratka ucet sa uz nehlasi danovemu uradu.

spadnutaslivka
22. nov 2020

@simonah73 koľkí napíšu jasne, ale inak než naozaj mysleli 😉 všetky ďalšie odpovede sú už zbytočné, ale osvetľovalo by to, prečo dal pracovník v banke mylné info.

simonah73
22. nov 2020

@spadnutaslivka no a nie je to jedno ci by si zalozila podnikatelsky alebo osobny, kedze ucet sa uz na DU aj tak nehlasi?