Ahojte chcem sa spýtať v práci sme sa teraz dozvedeli, že jednu idú prepustiť mňa sa to dosť týka....chcem sa teda spýtať som vo firme zamestnaná 8.5 roka k 1.11 by som teda dostala vypoved ....s 2 mesačnou výpovednou lehotou (aj keď ja by som tuším mala mat 3 mesacnu) ale chcem sa spýtať môžem ísť na pn ?? Ťažko sa mi bude chodiť do práce keď viem, ze končím a byt v kolektíve.....ovplyvni mi teda pn vysku podpory? A za aký čas sa rata podpora priemer z posledného pol roka?
Prosím ktoré viete mi v tomto poradiť co mam robiť a na co mam narok budem vám veľmi vďačná. Ďakujem.
@jurkaa NIE a na PN sa chodi zo zdravtnych dovodov
mozes podpisat dohodu s odstupnym a ist potom rovno na UP
@mamina7070 inac ano, ved pokial je nadbytocna, ma narok na odstupne.
Amy je dovod vypovede? A co znamena, ze by si dostala vypoved k 1.11? Ak by si dostala 1.11, tak vypovedna doba zacina plynut 1.12, a v tvojom pripade by mala byt 3 mesiace, teda do konca februara. A mala by si mat aj odstupne. Ak by ti dali dohodu o ukonceni k 1.11., s nou musis suhlasit. A mas narok na 3 mesacne odstupne, bez vypovednej lehoty
@bublinka1426 ja viem co je pn a áno mam zdravotný dovod mam poškodené stavce na chrbtici tak mam to ako odôvodniť....toto som nepotrebovala vedieť .....prepáč chcem vedieť co mam robiť v tomto prípade keď tak narýchlo sa dozvieš, že dostaneš vypoved nie je ro ľahké prísť o prácu....
@veltraud kde si zobrala ze 3 mesacna vypovedna doba?
Je to z nadbytocnosti ...jednoducho chcú znizit stav.
@modrykolibrik tuším ze nad 5 rokov je 3 mesačná výpovedná + 2 mesačne odstupne v prípade výpovede..
V prípade dohody narok 3 mesačne odstupne alebo sa dohodneš s nimi ale minimálne 3.
Aspoň takto som si to teraz zistila keďže včera som sa to len dozvedela :(
@jurkaa len zaujímavé je, že všetky, co mate zdravotné problémy ich zázračné riešite, až keď máte vypoved, konci vám materske a pod. Co si to neriešila doteraz???
Keď mas teda reálny zdravotný problém rieš ho a nespekuluj.
Fakt sa teším, keď revízni lekari budú ukoncovat takéto vymyslene PNky 🙏
@lienka.7 áno ja ti to neberiem máš úplnú pravdu ..len každý sme iný ja k doktorovi vôbec nechodím pn som nebola nikdy v tejto práci....OCR áno cez covid. Robím krátky dlhý týždeň to s chrbticou som si všetko vybavila cez voľno poprípade priepustku a dovolenkou. Mňa táto možnosť napadla koli tomu ,že ťažko sa mi bude chodiť do práce keď viem ze končím...nehľadaj za tým už zas neviem co.... su iný špekulanti na toto . A možno práve preto to je ten správny čas sa dat do poriadku a nie hľadieť na prácu, že nemá kto za mňa robiť.
@terina25 co je mňa do toho???? Mňa je do toho to, ze to ide aj z mojich odvodov!!!
Pokial je
@jurkaa chorá, nech sa paci, nech ide na PNku a lieči sa. Ale PNka NESLUZI na to, aby nemusela 2-3 mesiace chodiť s ťažkým srdcom do prace. Môže sa totižto dohodnúť na vypovedi aj hned. Lebo pokial sa mieni hodiť na PNku, v praci aj tak nebude
@modrykolibrik v zakone 🙂
@jurkaa nemusis mi vravioet a ked mas problem so stavcami to riesit hned a nie ked ta maju vyhodit. to mi pride ako planovane. prepac. a chbrat nema nikto v poriadku ak to chces pocut asi tolko k tomu.
@lienka.7 ked niekto ma problem, predsa PN neplanuje ale na nu ide lebo sa zle citi. uz mi fakt z tohoto blabolu tunak zle.
@bublinka1426 ako som napisala už mnoho krát... všetci (t.j.zeny aj muzi) majú zrazu neodkladny zdravotný problém a musia ísť na PNku prave pred/pri skončení PP, resp.este v OL, detto všetky tehotene/netehotne, a špeciálnou kategóriou sú tie po materských a rodicakoch. Alebo medzi koncom rodicaku a začiatku dalsej materskej. Otázky typu, ako mám vykryť dane obdobie??? No ísť normalne robiť! Toto by som automaticky byt revíznym lekárom zamietla 👌👎 a verím, že to aj budu natvrdo robiť.
@lienka.7 mna len zaraza, ze kazdy ma zrazu problem s platnickami. ale ved ked problem mam ho riesim hned a necakam na vypoved.
@bublinka1426 autorka ma údajne problém s platničkami teda, ale trápi ju to, ako by sa jej ťažko chodilo do prace keď vie, že ma padáka. Uplne padny dôvod na PNku, fakt 👌
@bublinka1426
@lienka.7 tuším, že vy dve si tu navzájom hľadkate ego ...aké ste úžasné a spravodlivé a viete lepšie aké má kto problémy.
Škoda, že sme my ľudia na seba taky zlí a zavistlivy a namiesto pomoci sa snažíme niekoho zhodiť :( 🫣😥 smutné ...
dievčatá mam už dosť odrobenych rokov, niečo som si už odpracovala a systém som nezneuzivala.
Prosím nechajte si tie dôležité reči už len pre seba a nereaguje už.
@jurkaa chod rozpravat rozpravky detom. dobre? naco mazes med okolo ust?
neovplyvní, podpora sa počíta z príjmov za posledné dva roky (obdobia PN sa vylúčia)