Overenie podpisu na nezviazanej listine

11. aug 2022

Dobrý deň, spísala som darovaciu zmluvu na polku bytu od manzela, ma 6 stran. Ked siel manzel overit svoje podpisy, tak mu matrikarka povedala ze ona listiny neviaze resp ze sa to na urade nerobi ( pricom predtym nez som ho tam poslala som sa docitala ze aj notar aj urad viacstranne dokumenty viazu) Takze overila podpisy ale listiny nechala nezviazane… Darovacia zmluva smeruje na kataster, mozem si ju zviazat sama? Nevadi ze nebude na nalepke ktorou je zalepena snurka od viazania peciatka? Lebo o tom som tiez citala rozporuplne info ze aj tak to maju na urade zakazane peciatkovat lebo nie su notar, a ta peciatka by znamenala ze overuju aj obsah listiny nie iba podpis… vie mi niekto poradit? opeciatkovali Vam to na urade aj s nalepkou? V zakone o navrhu na vklad sa detaily nekonkretizuju, je tam len ze na zmluve ma byt overeny podpis darcu. Dakujem pekne za odpoved !

jankasamulko
11. aug 2022

My to na urade zviazeme trikolorou ale peciatku nedame. Za obsah nerucime ani sme ho netvorili. Podpis overime normalne. Bezne nemavaju peciatku, kataster s tym nemal zatial problem

autor
11. aug 2022

@jankasamulko dakujem krasne 🙂

patka06
11. aug 2022

Ak si robíš zmluvu sama, sama si ju aj zväzuješ, miesto pečiatky idú podpisy zúčastnených strán zmluvy. Ak zmluvu pripravuje právnik zviaže ju on, pretože zodpovedá za jej obsah.
Na matrike zodpovedajú len za pravosť podpisu-

basska_b
11. aug 2022

To je jake divne, asi bola neochotna. Zatial nam na matrike VZDY automaticky zviazali a to som bola na styroch

autor
11. aug 2022

@basska_b a trebalo to cez tu pasku podpisat ci nie? lebo ja som to zviazala trikolorou ale nie je natom ani podpis ani peciatka a uz je to na katastri

basska_b
11. aug 2022

Kataster sa ozve, ak by sa im to nelubilo... dolezite je, ze podpis je overeny. Toto neviem, ci im nebude vadit, ze tam neni paska. U nas raz chybala strana cislo 2 kvoli neschopnej realitke a to bol pruser jak Brno. V 8. mesiaci tehotenstva som letela na kataster s nasim rovnopisom zmluvy, lebo predavajuci v zahranici a realitka hrala mrtveho chrobaka. Ale akoze zaráža ma, ze matrika toto neurobila a neboli ochotni, lebo hovorim, bola som na troch, tri bratislavske a jedno Nove Mesto nad Vahom a toto som este nezazila

autor
11. aug 2022

@basska_b no citala som ze niekde viazu, niekde nie, niekde previazane opeciatkuju a niekde maju vyslovene zakazane to peciatkovat, chaos ako vsade na svk :D tak snad to prejde, ja mam tri tyzdne do porodu a tiez sa mi nechce koli takej prkotine obehavat kataster :D

basska_b
11. aug 2022

Boze, je to chaos 🤦‍♀️ tak hadam aj na katastri budu zhovievavi, mozno nie ste prvi, kto daval z tej matriky na tento kataster. Ak by nahodou boli z toho problemy na katastri, stazovala by som sa na vedeni danej matriky