Ahojte, potrebujem sa zaevidovať na úrad prace a potrebujem priniesť kópiu dokladu najvyššieho dosiahnutie vzdelania. Je treba na tejto kópii overiť podpis? Ďakujem.
ja som davala obycajne kopie. Pripadne dones aj original, nech si to uradnicka overi a prida tam svoju peciatku - ze suhlasi s originalom. Je to aj tak iba formalita, nakolko ak pojdes niekde na pohovor, tento doklad si mozu vyziadat
@aurora21 Ja som dávala len kópiu ale každá úradníčka môže vyžadovať iné, ako je na Slovensku známe. Ak si dáš overiť fotokópiu u notára to vychádza okolo 3€. Prípadne ako je vyššie spomínané možno bude postačovať, keď prinesieš originál a fotokópiu a pani úradníčka si overí či sa jedná o totožné dokumenty.
Ahoj, podpis na fotokópii najvyššieho dosiahnutého vzdelania sa neoveruje, pretože tam nemáte svoj podpis. Jedine ak by požadovali overenú fotokópiu diplomu / vysvedčenia. Ja keď som sa evidovala ešte pred prijatím do zamestnania (cca rok a pól dozadu), tam odo mňa overenú fotokópiu nevyžadovali.