Ahojte, prosim vas znami rozprava ze ja sa na svoje naklady musim testovat do prace ze zamestnavatel mi to nepreplati... ale vsade citam nieco ine... sak zamestnavatelom to ma byt preplacane 5euro za test+1 euro za vykonanie... prosim Vas ako to teda je?
...u nas sa bude testovať priamo na firme, neplatí sa nič!
Tento ma stale presviedca ze sa musim ist otestovat a zajtra rano sa preukazat
ty musíš už nastúpiť do práce otestovaná.
@sasa1310 ano? A kto tie testy preplati zamestnancom? Nema nahodou stat preplacat testovanie zamestnavatelom?
@sasa1310 poprosim link kde to je napisane. Dakujem
nechce sa mi gúgliť. Si nájdi sama. Predsa sa nebudeš testovať v práci, keď vyjde polovica pozitívna. Všetci sa testujú pred prácou, aby mohla práca fungovať. Aby tí pozitívni už neboli v práci.
Plať si sama, keď nevieš ako to máte vo firme. Mala si sa zaočkovať a neplatila by si nič.
@sasa1310 ty si aka mudra. Ked nevies vyhlasku tak nekomentuj
ja viem, ty asi nevieš ako to funguje.
@sasa1310 okrem komentovania na MK si skus precitat aj ine stranky! Pekny den.
aj ty, aby si nemusela pýtať rady od "múdrych" na MK.
Ty sa máš preukázať už v práci režimom OTP. Ak vieš čo to znamená, tak je to jasné, že už do práce musíš prísť otestovaná.
vyhláška č. 264 mimochodom. Vygúgli si
Do práce máš prísť otestovaná, aký by malo význam testovať sa niekde uprostred pracovného dňa?
Mala si sa v piatok v práci informovať, ako to bude prebiehať u vás - či ti zamestnávateľ preplatí test z MOM, alebo pre vás zabezpečil odberovú jednotku, alebo vám nakúpi samotesty alebo má nejaký iný spôsob. Ako neočkovanú netestovanú by ťa po správnosti nemal pustiť do práce a je to definované ako prekážka na strane zamestnanca, teda nariadi ti dovolenku, náhradné voľno alebo kľudne aj neplatené voľno.
@sasa1310 píšeš hlúposť. Zamestnávateľ je povinný otestovať zamestnancov, ktorí sa nepreukazu potvrdením o prekonaní alebo očkovaní pred vstupom na pracovisko, na vlastné náklady a čas testovania sa započítava do pracovného času.... Ako konkrétne to bude prebiehať na konkrétnom pracovisku už určuje zamestnávateľ. Takže autorka by sa mala informovať v prvom rade u svojho nadriadeného.
@sasa1310 Pre tých, ktorí nie sú očkovaní a ani ochorenie Covid-19 neprekonali, musia zamestnávatelia zabezpečiť bezplatné testovanie raz týždenne. Vo vlastnej réžii preto musia do pondelka obstarať dostatok AG testov, vyhradiť priestor na testovanie, osobu, ktorá bude za testovanie zodpovedať a zabezpečiť aj samotnú likvidáciu testov v podnikoch.
https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po...
Ziadne také, že zamestnávateľ nezabezpečí a oni sa pôjdu testovať inde, každý zamestnávateľ to MUSÍ zabezpečiť
u nás sa bude testovať ráno v pondelok
Nic neplatis