Zdravím prosím vás som v tom úplne nová potrebujem poradiť. Kvôli tejto “super” korone som dostala výpoveď k 1.4. Avsak do 30.4 mi plynula mesačná výpovedná lehota a samozrejme som zistila že som tehotná. Som v 7t z čoho vyplýva že počas výpovednej lehoty som otehotnela.. otázka znie mam nárok na ochrannú lehotu žeby som sa spätne odvolala zamestnávateľovi ??? Prosím keby mi niekto poradil ako čo ďakujem 😊👊😊
@sapetka A to na zaklade coho si zhodnotila?
@44lolo44 Uz som ti odpovedala v druhej diskusii - tam si ale pisala ze si v 8tt, ale to je jedno, otehotnela si pocas trvania PP, takze si v ochrannej lehote.
Nerozumiem na co sa chces odvolavat a este k tomu spatne? Zamestnavatel uz s tvojou ochrannou lehotou nic nema.
Tiez nezalezi na tom kedy si dostala vypoved, ale kedy skoncil PP.
@44lolo44 a čo bolo od 30.4.?podľa mňa v ochranne lehote(teda na nárok na materskú máš)) si , keďže si otehotnela počas trvania PP(teda predpokladám že si mala NP 270dní)....ale keďže si do zamestnávateľovi neoznámila, tak výpoveď je platná....Takže momentálne sa jedine prihlásiť na UP....
@sapetka Preto nema "narok" na ochrannu lehotu? V ochrannej lehote bud si alebo nie, to nie je ze mas alebo nemas narok.
A vobec nezalezi ci zamestnavatelovi oznamila ci nie.
Po oznameni tehotenstva by mala status tehotnej zamestnankyne a k tomu prisluhajuce "prava" alebo "vyhody". Ale ona uz PP nema, uz nie je zamestnana, takze to jej uz moze byt jedno.
@sapetka Áno spätne som myslela to že mu to oznámiť či náhodou tam neni ten nárok ospravedlňujem sa za nekompletne info a
@fokuska tiež sa ospravedlňujem za omyl v týždňoch je to 8t prečítala som si aj tu inú diskusiu a netušila som že môže jedno nadviazať na druhé táto otázka o tej ochrannej lehote má napadla len neskôr že ako toto funguje nezávisle od toho kde ste mi odpovedali prvý krát .. ako vravím netuším ako čo chodí a pre tuto sprostu situáciu mi na žiadnom úrade poriadne nik nepomôže úrad prace nič nevie spýtajte sa na sociálke a naša sociálna funguje v našom meste že pri vchode stoja dvaja ľudia a poradia Vám napíšte si mail... takze ďakujem za každú radu ... 👊😊
@44lolo44 otehotnela si počas výpovednej lehoty, tehotenstvo si zistila v čase, kedy už nemáš pracovný pomer. Čiže nie, nie je možné, aby si spätne žiadala zamestnávateľa o zrušenie výpovede (ktorá nastala ešte pred otehotnením). Jedinú výhodu, ktorú budeš mať je tá, že ak sa už aj nezamestnáš, budeš v ochrannej lehote čo sa týka nároku na materský príspevok.
@44lolo44 podla mna nemas narok