Otehotnela som a mám ísť podpisovať zmluvu

5. apr 2021

Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať ci mi neviete poradiť.. Otehotnela som, budúci týždeň mam podpísať zmluvu, teraz som na podpore, predpokladám ze keď im to poviem tak somnou ukončia zmluvu - tetaz zmluvu podpíšem, nemáme ešte ani akciu srdiečka a už som po potratoch takže chcem počkať do konca 3 mesiaca.. Otázka ale znie, platí na mňa ochranná lehota keď som otehotnela ešte pred nástupom do prace? Keď ma vyhodia, budem môcť za žiadať o tehotenský príspevok aj keď budem nezamestnaná - tu mi ide o tu ochrannú lehotu. Ďakujem pekne za rady

laila18
5. apr 2021

Ochranná lehota ti platí, otázka, či budeš mať ku dňu nároku na tehotenské alebo materské 270 dni NP...čo si robila pred podporou...napíš roky odkedy dokedy bola práca, podpora..či vôbec po tých 3 mesiacoch ti to vyjde...a inak čo je to za prácu? Nie každý zamestnávateľ tá vyhodí..

autor
5. apr 2021

@laila18 do januára 2021 som bola na rodičovskom, zmluvu som ukončila pár dní po ukonceni rodičovského takže tých 270 dní by som mala splniť lebo by sa mi mala teda rátat celá doba počas materskej a rodičovskej, ak som to dobre pochopila.. Obchodný zástupca pre jednu firmu, pochybujem ze si ma nechajú :( chcela by som im to povedať hneď, nech je to fér voci firme ale sama sa bojím ako to dopadne keď ešte nieje ani akcia srdiečka a aj po nej ešte nemám vyhrané.. Tehotenstvo sme už nechceli po všetkých tých stratách, nasla som si prácu a predsa len to prišlo..

laila18
5. apr 2021

Dobre takže si si po rodičovskej čerpala dovolenku alebo si nastúpila do práce? Ak áno tak sa ti to započíta, teraz určite oznám, keď chceš, ale až budeš mať tehu knižku by som to spravila. Uvidíš ako sa zachovajú, možno ťa nechajú pracovať a potom ukončíte zmluvu (asi bude prvá na rok len)..ešte potom je možnosť ísť na PN pred koncom, a budeš mať aspoň nejaké peniaze 👍

autor
5. apr 2021

@laila18 áno čerpala som dovolenku pár dní, kvôli tomu mi vyšla vlastne aj podpora xkeby ma vyhodili, môžem dobrat aj tu.. Nevadí keby nastúpim na matersku aj z podpory? Bože. Tak sa mi to cele zamotalo..

laila18
5. apr 2021

Nie nevadí , kľudne tu podporu dober aby ti neprepadla po tom, čo teda skončíš po skúšobnej dobe v tej novej práci