Otec odmieta zápis do rodného listu. Čo robiť?

olilin35
18. feb 2012

Ahojte som v ôsmom mesiaci tehotenstva ale otec dieťaťa ma opustil:Chcem sa opýtať ako mám postupovať pri vybavovaní rodného listu pre dieťa ,keď otec dieťaťa sa odmieta uviesť do rodného listu.
Ďakujem za rady.

mukiii007
18. feb 2012

@olilin35 jednoducho v pôrodnici, ked sa ta budu pytat na udaje matky, otca dietata povedz, ze otca nechces uviest.

nibiru
18. feb 2012

@olilin35 normalne ak chces nahlasis meno otca matrikarke v nemocnici po prichode domou ked pojdes vybavovat rodny list na matriku pokial sa otec nedostavy podpisat otcovstvo bude mat dieta v rodnom liste kolonku otec neuvedene ak chces aby bol zapisany v rodnom liste musis si podat ziadost na sud o urcenie otcovstva kde sud DNA testy nariadi on dostane predvolanie ak sa urci za otca zaplati vsetky testy+trovy s rozhodnutim sudu pojdes na matriku a tam ti ho zapisu do kolonky otec takze mu narovinu povedz ze ho to moze stat aj 1000€ navyse.

sisaha
19. feb 2012

@olilin35 tiez by som mu dala na vyber, bud prizna otcovstvo dobrovolne, alebo nasilu a ako bonus ho to bude stat nemale peniaze 🙂

bea76
1. jan 2013

ahoj, chcem sa spýtať. som slovenka, narodila sa mi dcéra v anglicku, otec je zapísaný v rodnom liste, ale nežijeme spolu. k vybaveniu pasu alebo zapísania dieťaťa do mojho pasu treba aj podpis otca? alebo stačia dokumenty, ako je moj pas, preloženy anglicky rodny list a žiadosť na ambasade? dakujem za komenty.