Ahojte. Viem, ze je tu viac takych tem, ale nenasla som co potrebujem. Ked ide na MD prveho pol roka matka a potom dalsieho pol roka otec, matka je nezamestnana? Alebo mohla by byt akoze nezamestnana? Ja zamestnana som, lenze do starej prace by som sa uz nechcela vratit a rada by som si pocas tejto ,, nezamestnanosti" spravila rekvalifikacny kurz. Dalo by sa to?
no ty by si musela najskôr ukončiť PP a potom môžeš tom období brať podporu a požiadať o kurz.....čiže ano, dá sa to, ale ty najskôr musíš ukončiť PP....
ak ti trvá PP tak počas materskej otca by si bola voči zamestnávateľovi na rodičovskej dovolenke, ale ak máte len 1 dieťa musela by si si sama platiť zdravotné poistenie
alebo môžeš PP ukončiť, ísť na úrad práce, poberať podporu a skúsiť rekvalifikačný kurz, ten ti ale nemusia preplatiť, nedá sa to nárokovať
Nie nemôžeš byť akože nezamestnaná, buď si zamestnaná a musíš si platiť za obdobie mužovej materskej ZP alebo dáš výpoveď, pôjdeš na UPSVaR a požiadas o podporu a rekvalifikacny kurz
Rekvalifikacny kurz cez UPSVAR?
Logicky - PP trva, nemozes sa zaevidovat na UPSVAR, tym padom ani kurz cez nich urobit.