Otec dieťaťa nie je zapísaný v rodnom liste. Na čo mám nárok?

lubka1992
21. máj 2012

naco mam narok ako osamela matka ked nezijem s otcom dietata a neni ani pisany v rodnom liste

liz_lemon
21. máj 2012

@lubka1992 ak si tehotna, tak budes mat narok na dlhsiu matersku dovolenku (37 tyzdnov), ale musis zit naozaj sama, teda nie u rodicov
ale ak by bol otec zapisany v RL, mozes ziadat vyzivne
osamela zamestnankyna je chranena do 3 rokov veku dietata pred vypovedou
mozno by si splnila podmienky pre poskytnutie davky v hmotnej nudzi

majdom
22. máj 2012

co sa tyka tej materskej je dlhsia aj ked by zila u rodicov to nerozhoduje. Ja tiez byvam doma a mam dlhsiu matersku. Podmienky na hmotnu nudzu budes splnat ak budes zit sama s dietatom a okrem rodicovskeho prispevku nebudes mat iny prijem.

diabliq6666
24. máj 2012

@majdom nemas pravdu..mne neschvaili predlzenu matersku,pretoze byvam u rodicov a financne neprispievam na chod domacnosti.....

diabliq6666
24. máj 2012

@liz_lemon pokial dostava rodicak,nema narok vobec na nic...ja som sama s malou,cakam na urcenie otcovstva a zistovala som kade-tade...pokial niesom nezamestnana,mam smolu...

diabliq6666
24. máj 2012

@lubka1992 bohuzial na nic...okrem toho,co kazda matka...na osamele maminy stat kasle...ja som uz skusala vsetko...

majdom
24. máj 2012

@diabliq6666 no tak neviem ako ty ale ja byvam aj s otcom mojho maleho v jednej domacnosti pri rodicoch a mam dlhsiu matersku bez problemov, lebo som slobodna matka tak neviem. A popritom mam dovolene aj pracovat na dohodu. Takze som odysla zo svojho miesta na matersku a na druhy den som na tom istom mieste zacala robit na dohodu. (to mi poradili na socialke ze ak budem stihat takto sa da privirobit)

diabliq6666
24. máj 2012

@majdom ono je to zlozite,ale na socialke to moc neriesia...ak by to zistovali,nemala by si narok ani ty

sandrikacsg
24. máj 2012

@lubka1992 zalezi od toho, ci byvas sama s dietatom alebo byvas u rodicov..ja som u rodicov a nemam narok na nic 🙄

liz_lemon
25. máj 2012

@majdom ale pojem slobodna matka zakon nepozna...jedine osamela, a to ty nie si, takze ak by sa v tom niekto zacal vrtat, musela by si peniaze, ktore si dostala navyse vratit, lebo na ne nemas narok