Osobný bankrot a rozhodnutie z CPP

zuzulikbambulik
2. máj 2019

Dobré ráno,minulý rok v novembri som podávala žiafosť o vyhlasení OB..7.12.2018 mi prišlo rozhodnutie z CPP o zastupovaní a od vtedy nič...chcem sa opýtať ak by to už bolo či ma neako kontaktujú alebo mi to zaniklo..vraj v ba sa čaka dlho...

pribinak
2. máj 2019

Však zavolaj do centra práv.pomoci.

veronikaszabova
2. máj 2019

@zuzulikbambulik uz su tu 2 take temy, napis tam

berny800
2. máj 2019

Zavolaj do CPP či už podali návrh na súd. Ak ano, tak to stojí na súde, tie sú teraz týmito návrhmi totálne zahltene

anhem
2. máj 2019

@zuzulikbambulik dobrý večer,
A dali ste im podklady k Vaším dlhom?

zuzulikbambulik
autor
3. máj 2019

@anhem samozrejme uplne všetko prišlo mi aj rozhodnutie o zastupovani

zuzulikbambulik
autor
3. máj 2019

@berny800 čiže je to reálne že zacal piaty mesiac a zo súdu ešte nič?do ccp sa ak zavolám nemajú čas na takéto informácie...

zuzulikbambulik
autor
3. máj 2019

@pribinak keby su ochotny podavat take info...nemaju na to čas..

zuzulikbambulik
autor
3. máj 2019
berny800
3. máj 2019

@zuzulikbambulik tak si o info požiadajte písomne, prip.mailom, na to musia reagovať.

pribinak
3. máj 2019

@zuzulikbambulik tak im nápis.

kazach
3. máj 2019

Ahoj. Netreba sa zbytočne znervózňovať. Pomáham svojím známym už od začiatku , od kedy platí nový zákon o konkurze. Ak už máš Rozhodnutie o zastupovaní, ďalej sa nemusíš starať. Na začiatku to trvalo cca 3 -4 mesiace. Ešte pred koncom roku 2018 už 5-6 mesiacov. Toto je v NR. V BA to iste trvá dlhšie. Ja mám skúsenosti, že ešte nikomu to nestratili. Súdom to trvá dlho. Zrejem je tam nával. Písať ,volať a podobne je zrejme dosť neproduktívne, aj keď má štátny orgán povinnosť odpovedať do 30 dní, ale neprisahal by som na to, že to dodržia. Sorry za obšírnosť, prejem železné nervy. Dlhy sa zbierali roky, tak pár mesiacov navyše ešte vydržíme. Max

betina1984
3. máj 2019

Skús sa nájsť, či už bol na teba vyhlásený konkurz www.justice.gov.sk, nájdi obchodný vestník a napíš svoje meno. Ak máš s tým problém, napíš mi do správy tvoje meno a pozriem ti to.

kicilanka
3. máj 2019

Zbytočne začatá ďalšia čiastková téma...
Pridávam link na diskusiu kde nájdete odpovede všetci na 99% otázok ohľadom prípravy na OB až po jeho ukončenie a prípadné problémy a ich riešenie aj po kompletnom ukončení OB...

Vo vlastnom záujme si to prečítajte...na cca 150 posledných stranách máte skoro všetko opakovane zhrnuté...

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/

11mirka22
3. máj 2019

@zuzulikbambulik urob ako ti písala @betina1894 tiež som to tam sledovala.

zuzulikbambulik
autor
3. máj 2019

@kazach 😊ďakujem tak že pošta mi musi od nich prísť rozhodnutie zo súdo?lebo fakt som nervozna z toho čo ak mi postarka nenechala listok alebo ma kontaktovali telefonicky a nedvihala som atď...

11mirka22
4. máj 2019

@zuzulikbambulik môj partner prechádza OB, v septembri 2018 mu prišlo z CPP, že ho budú zastupovať, nič viac potom. Sledovala som vestník, kde som zistila, že 5.11. Mal vyhlásený konkurz. Rozsudok mu poštou prišiel až v apríli 2019, od správcu. takže ani z Cpp ani zo súdu nič.

zuzulikbambulik
autor
4. máj 2019

@11mirka22 ak sa možem opýtať a ak nahodou som už mala vyhlasený a
nesledovala som vestik tak mi to prepadlo?

betina1984
4. máj 2019

@zuzulikbambulik nebol vyhlásený ešte. A neprepadne. Bude vyhlásený, len je toho strane veľa. Tak to trochu trvá. Najlepšie by ste spravila keby ten si zavolala priamo na súd, vypýtala si obchodný register a tam vám povedia aj spisovu znacku, aj v akom je to stave.

betina1984
4. máj 2019

@11mirka22 chodí uznesenie a nie rozsudok, a určite mu bol doručovany zo súdu, len možno neprevzal zásielku.

zuzulikbambulik
autor
4. máj 2019

@betina1984ste zlata😊ešte otazočka na vás..takže nemam nič ano?mam teda čakť a od decembra je to uplne v poho?

11mirka22
4. máj 2019

@betina1984 určite mu neprišlo uznesenie zo súdu, na 100%. Až od správcu po piatich mesiacoch od zverejnenia vo vestníku. A viac takých prípadov poznám, že súd zaslal uznesenie správcovi.

berny800
4. máj 2019

Uznesenie ti príde od správcu, nie zo súdu. Pozri na nete register upadcov-verejna časť, ak už súd rozhodol o tvojom návrhu tak tam nájdeš všetky info, aj uznesko si môžeš vytlačiť a zistíš aký správca ti bol určený. Môžeš ho kontaktovať a on už ti povie čo viac treba.

betina1984
4. máj 2019

@11mirka22 robím na súde a konkrétne na exekučnom takže viem čo posielajú a rozsudky sú to neni. Samozrejme že sa zasiela aj správcovi, veď ho zastupuje.

betina1984
4. máj 2019

@berny800 ja som ju pozerala a ešte nebol vyhlásený konkurz.

betina1984
4. máj 2019

@zuzulikbambulik ani treba počkať alebo sa teda informovať na súde, nie na centre

berny800
4. máj 2019

@betina1984 ja by som skôr povedala, že sa treba informovať najskôr v CPP, či už návrh podali. Ona je účastník konania, má.pravo vedieť túto info. Až potom nech volá na súd.

betina1984
4. máj 2019

@berny800 veď to písala , že nemajú čas a sú neochotni, práve preto jej navrhujem priamo súd. A keď to podala vlani, dosť možné že je to na súde ešte nerozhodnute.

11mirka22
4. máj 2019

@betina1984 súd v prípade konkurzu rozhoduje do 15 dní. CPP podáva návrhy na vyhlásenie konkurzu na súd priebežne tak, aby to súd stihol do 15 dní rozhodnúť. A áno máš pravdu, nie je to rozsudok ale uznesenie, zle som sa vyjadrila. Najjednoduchšie podľa mňa je sledovať vestník pravidelne, tam je informácia zaručená. A potom už len čakať na konanie správcu, poprípade ho kontaktovať (meno aj kontakt na správcu je tiež zverejnené vo vestníku).

betina1984
4. máj 2019

@11mirka22 ver že nie je to možné na súde rozhodnúť do 15 dní. Neskutočne veľa je toho aj potom v exekúciach. Niektorí majú aj 20-30 exekucii

11mirka22
4. máj 2019

@betina1984 ja ťa nebudem presviedčať, ale toto nie je klasické súdne konanie a tá 15 dňová lehota je zo zákona.