Osobné doručenie výpovede?

hajajajka
28. nov 2019

Ahojte,

prosím, vedeli by ste mi poradiť, ako postupovať pri osobnom doručení výpovede v prípade, že viete, že s tým nadriadený nebude súhlasiť, resp. tým nebude nadšený - co treba urobiť, aby bola výpoveď platna, ak by náhodou odmietol potvrdiť prevzatie?
Pripadne, viete mi, prosím, poradiť, na čo si treba dať pozor, aby s človekom nevybabrali?
Zamestnávateľ bol dopredu oboznámený s tym, že daný človek si bude hľadať novú prácu, no nebral to zrejme veľmi vážne. Teraz už má ten človek novú prácu a potrebuje z dňa na deň podať výpoveď, teda jedine osobne. Ďakujem veľmi pekne za relevantné rady :*

vulka
28. nov 2019

Výpoveď znamená, že bude plynúť výpovedná doba(2 resp. 3 mes). Dohoda o ukončení PP nemá výpovednú lehotu, ale je to DOHODA. Čiže ak zamestnávateľ nechce, tak má dotyčný smolu.

ceklis
28. nov 2019

@hajajajka asi najlepšie mat svedkov minimálne dva kusy, ktorí budú prítomní počas podávania výpovede 🤷🏼‍♀️
Ja som sa tiež bála čo sa tohto týka, nakoniec som ju poslala do vlastných rúk s doručenkou a bolo.
Držím palce

amienne
28. nov 2019

Tak mozes podat vypoved alebo sa dohodnut na ukonceni pracovneho pomeru. Ja vzdy ked som ukoncovala pracovny pomer, som to oznamila nadriadenemu a nasledne som zasla na HR aj s papierom. Vzdy to bolo dohodou. On moze robit prieky maximalne v tom, ze ta bude drzat dva mesiace ale nema to pre neho vyznam lebo robit ta nedonuti :D

vulka
28. nov 2019

@ceklis Ale ona chce PP zrušiť okamžite, nie výpoveďou.

rachel36a
28. nov 2019

Zo dna na den sa vypoved neda dat...vypoved je minimalne dvojmesacna a zacina plynut od prveho dna nasledujuceho mesiaca po doruceni zamestnavatelovi....ak chce odist hned tak moze poziadat zamestnavatela o rozviazanie PP dohodou, s cim ale zamestnavatel nemusi suhlasit

ceklis
28. nov 2019

@vulka nooo 🙈 len potom ten názov témy “osobne doručenie výpovede” hovorí o niečom inom. Mala som citat pozornejšie, ďakujem za upozornenie 👍🏻

amienne
28. nov 2019

@ceklis no ja som pochopila z dna na den tak, ze uz zacne novy mesiac v pondelok a tym padom sa predlzi lehota na 3 meiace keby sa nedohli.

hajajajka
autor
28. nov 2019

Ďakujem veľmi pekne za odpovede. Mate pravdu, zle som sa vyjadrila. Dotyčný bol zamestnaný v danej firme menej ako rok, čiže to znamená, že po podaní výpovede je myslím povinný tam ešte 1 mesiac vydržať. Čiže ak by ju podal zajtra, musí odpracovať ešte cely december. Išlo mi o to, že či musí nadriadený podpísať výpoveď alebo stačí, keď mu to prevzatie potvrdia na HR???

amienne
28. nov 2019

@hajajajka podla mna je jedno, kto z firmy da stempel. dolezity je aj datum na tej vypovedi :D Ale ja by som sla teda osobne aj na HR, ktore s tym pracuje ak je nedovera v sefa.

23121974
28. nov 2019

@rachel36a odkiaľ máš blbosť,že výpoveď je minimálne 2 mesačná?

rachel36a
28. nov 2019

@23121974 sorry, nenapadlo ma ze niekto dava vypoved nez odrobi aspon jeden rok 😉 nic to nemeni na tom ze okamzita vypoved neexistuje 🙂 a s dohodou musi zamestnavatel suhlasit

23121974
29. nov 2019

@rachel36a Mne to vysvetľovať nemusíš.ja túto problematiku ovládam 😉

simonkazga
29. nov 2019

@hajajajka staci ak potvrdi HR

ibrunova
29. nov 2019

@hajajajka ak sa nejedná o dohodu, ale 1mesačnú výpoveď, tak to musí doručiť dnes, a u nás to nepotvrdzuje hocikto, ale tá osoba, čo má na starosti poštu.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
29. nov 2019

môžeš nadriadenému poslať mail s tým že výpoveď posielaš aj poštou, prípadne odovzdávaš na sekretariáte....len ako tu už bolo spomenuté - výpoveď je zo zákona 2mesiace(ak nie je v zmluve uvedené inak alebo tam nerobíš dlhšie)a ráta sa od nasledujúceho mesiaca....Dohoda o skončení PP - je dohoda, čiže s ňou musia súhlasiť obe strany(ak chceš odísť skôr ako o 2mesiace)....ale nadradenému ak ju nebude chcieť prijať povedz že nejako zle sa začínaš cítiť a v pondelok pôjdeš asi na PN😉a pošli výpoveď dnes poštou