Osobitné príspevky

tanitta
3. mar 2015

Ahojte
zaujmalo by ma ci ste niektora ziadali ako dlhodobo-nezamestnana(podmienka je tusim 2roky v evidencii na UPSVaR) o osobny prispevok k doplatku ku mzde(ak sa zamestnate za priblizne min. mzdu) stat dopaca 1.polrok 126E a 2.polrok 63E k platu..... Otazka kto o to ziada? zamestnavatel a ten to nasledne doplati alebo samotny zamestnanec priamo nejakou ziadostou na UPSVaR??... dakujem

zalka
3. mar 2015

@tanitta toto platí jedine pre ľudí čo sú v hmotnej núdzi, teda poberajú resp. majú vypočítané dávky v hmotnej núdzi.
Ak nemáš dávku v hmotnej núdzi, lebo tvoj mng. zarába tak nič nedostaneš ak sa zamestnáš.

tanitta
autor
3. mar 2015

@zalka 😨 a ja celkom v tom ze dlhodobo nezamestnanych sa to tyka.... takze vlastne sa to zacina minat ucinku motivovat aj tych co nemaju davky hmotnej nudze...uz aj len koli pracovnym navykom 😝 dakujem

zalka
3. mar 2015

@tanitta no ja som to takto pochopila ... lebo tý z dávkami si už zvykli doma žiť za málo,
a ked boli obaja doma, tak sa im neoplatilo ísť do roboty len jednému, lebo ten druhý o dávky prišiel takto to má viac motivovať ... ktohovie ako to bude