Ahojte, čaká ma zákrok pri ktorom budem hospitalizovaná 4 dní a mám dve malé deti. Vie mi niekto poradiť ako si manžel na mňa vybaví ocr,aby zostal s deťmi doma. Tlačivo mi vystaví môj gynekológ (ktorý mi odporučil zákrok) alebo nemocnica kde mi budú robiť zákrok, alebo všeobecný lekár?
@andreagartnerova ak budeš v nemocnici nikto mu na teba očr nevydá - budeš v starostlivosti zdr. zariadenia. Ak ide o deti do 3 rokov (si s niektorým na RD) - nech kontaktuje pediatra - vystavia mu očr na dieťa a Dr. zaškrtne kolonku, že osoba, ktorá sa o dieťa obvykle stará je v nemocnici. Ak ide o staršie deti, ktoré bežne cez deň navštevujú školu/škôlku - jedine dovolenka.
@alenah31 áno mala má len rok a pol, mne ide o to, aby mohol byť s nimi doma kým sa nevrátim. Ďakujem za radu.
@janinah pravdaze mu da OCR - hadam male deti nenechaju doma. A to nie je dovod, lebo pani manzelka ide na dovolenku s kamkami, ale ona realne bude hospitalizovana
@andreagartnerova jeden z nárokov na očr je aj
ak fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie alebo izolácia alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať.
Riesili sme rovnake. Pediatricka vystavila ocr na syna, ktory nemal 3 roky z dobodu, ze ja sa nemozem o neho postarat (je na to presny kod). Tuto ocr potvrdil moj lekar, ktory mal info o operacii a mohol tak potvrdit, ze sa nebudem moct starat. OCR bola na 10 dni - nemocnica + plus dni doma, kedze ani po navrate z nemocnice som sa nemohla starat o dieta.
@andreagartnerova a potom keď už budeš doma nech ju ukončí a požiada o očr na teba ak bude treba.
@andreagartnerova na teba určite nie keďže ty budeš hospitalizovaná v nemocnici
@zuzanaete a? Ja pisem, ze ked sa vrati a bude este treba po ukonceni ocr na dieta moze ziadat manzel ocr na nu. Ocr je platena len 14 dni. Takto moze byt doma spolu az 28 dni. Zatial vie, ze ma byt v nemocnici 4 dni - to je predpoklad. Co ked to bude viac? A rekonvalescencia moze tiez trvat dlho.
Teba ošetrovať netreba,v tie dni ťa budu ošetrovať v nemocnici,teba by mohol ošetrovať doma až ked ťa prepustia....teda očr len na deti od pediatra,ak mu teda dá na zdravé deti.Potom už len dovolenka.