Opatrovníctvo a dlhy

19. jan 2024

Dobrý deň,
Dcéra od roku 2015 bola liečená na psychiatrii v roku 2018 uznaná ako ID. Nespočetné hospitalizácie, jej prešľapy počas domáceho pobytu spôsobili rôzne policajné vyšetrovania, kde boli vypracované znalecké posudky (2019, 2021)a záver rovnaký- konanie zastavené z dôvodu jej diagnózy. V roku 2021 som požiadala o pozbavenie spôsobilosti. V rozmedzí 2 týždňov- po takmer ročnej hospitalizácii a znova hospitalizovaná pobrala telefóny, zobrala pôžičku a o všetko ju obrali. Pozbavená spôsobilosti bola v r.2022, kde rovno z psychiatrickej nem.bola premiestnená do DSS. Teraz sa mi hrnú ako opatrovníkovi jej podlžnosti. Veritelia žiadajú prostredníctvom súdneho konania o zaplatenie dlhov.(V tom období bola svojprávna s psych.diagnozou) Už som všetko možné doložila a obávam sa toho, že mi ako jej opatrovníkovi siahnu na plat. Je to možné? Jej ID nepostačuje ani na pokrytie platieb DSS a doplácam jej ešte 100eur.

dadka1997
20. jan 2024

Nedá sa jej vyhlásiť bankrot ? Nemyslím si , že majú pravo od teba vymáhať jej podlžnosti z doby, keď bola zodpovedná sama za seba.. ak ti mozem pomoct teda poradit .. skus zavolat sem +421903415315 je to bezplatna právnicka poradňa

autor
20. jan 2024

@dadka1997 nemôže mať bankrot, nakoľko nemá zatiaľ ešte exekúcie a to je podmienka vyhlásenia bankrotu, skúsim zavolať . Ďakujem.

subartic
20. jan 2024

optrovníkom si sa predsa stala až po právoplantosti rozsudku o zbavení spôsobilosti na právne úkony . Do toho obdobia bola svojprávna a zodpovedala len svojim majetkom ,nie tvojim.

autor
21. jan 2024

@subartic ďakujem, len to, že mi chodia samé upomienky a teraz mi prišlo aj súdne predvolanie kvôli jej dlhom, tak som v takom rozpoložení, že neviem čo môžem očakávať