Opatrovateľský príspevok počas rodičovskej dovolenky

kaja0007
21. júl 2020

Zdravím, prosím poraďte mi, či mám nárok na opatrovateľský príspevok na babku, pokiaľ som momentálne na rodič.dovolenke s ročnou dcérou. Včera som bola na úrade odovzdať vš.potrebné dokumenty a úradnička odo mňa chcela aj Dohodu o ukončení prac.pomeru, no moja pracovná zmluva ďalej beží a do práce sa mienim vrátiť po dovŕšení 3r mojej dcéry. Dovtedy chcem opatrovať babku a byť na RD, iný príjem nemám.
Plat v zamestnaní som mala vyšší ako 2xživot.minima. Ďakujem

gabi000
21. júl 2020

@kaja0007 ja si myslim ze sa to tak neda. Pretoze nemozes mat prac.zmluvu na 100% uvazok ked beries opatr.prispevok. preco si sa nespytala na soacialke? Mali by vediet poradit 🙂

syberia
22. júl 2020

Nie som ziadny odbornik , ale asi pred dvomi rokmi som bola v rovnakej situacii ako ty a opatrovatelsky prispevok som poberala, len viem ze tam bola podmienka mat trvale bydlisko alebo prechodne s osobou, ktoru opatrujes, pokial sa jedna o 24 hod starostlivost.

kaja0007
autor
22. júl 2020

@syberia dobry den, toto všetko mám už poriešené, keďže to je moja babka a teda rodina, tak nemusím mať trvalé bydlisko to je podmienka, ak by sme neboli v rodinnom vzťahu. Stupeň odkazanosti má 5, čiže áno 24h. A boli ste prosím nástupom na MD alebo RD zamestnaná na TPP?

syberia
22. júl 2020

@kaja0007 áno, bola som zamestnana na TPP, nikto nepytal dohodu o ukonceni prac. pomeru, akurat myslim ze bolo potrebne doniest potvrdenie zo socialne poistovne ze som na materskej resp. rodicovskej dovolenke. Akurát, ked boli na kontrole zo socialky sa ma pytali, ze ci to budem zvladat popri dietati a tak.