Ahojte.. syn ma diagnostikovany vysokofunkcny autizmus. Ako je to s vybavovanim opatrovatelskeho prispevku? Co vsetko k tomu potrebujem? A od coho sa odvija suma? Alebo je to rovnako v kazdom pripade? Dakujem za rady
@savmebej a prečo som na bola na soc. poisťovni? to čo jej radíš je pri predĺženej RD...aj to už mám za sebou...preto viem.
@deti95060810 to ja neviem,preco si bola na socialnej.poistovni,max.odtial pre urad doniest nejake potvrdenie,ale opatrovatelsky prispevok sa riesi cez upsvar...a nemyslim predlzenu rodicovsku
@deti95060810 opatrovatelsky sa naozaj riesi cez UPSVaR
Áno cez upsvar, podať žiadosť priložiť zdrav dokumentáciu a oni vás zavolajú na komisiu potom vám príde vyjadrenie. Vyplácajú odo dňa podania žiadosti.
@suesue1983 ..a neviete nahodou o aku sumu sa jedna? Som este do buduce roka na rodicovskom s mladsim synom. Je mozne sa potom aj zamestnat na polovicny uväzok?
@mishadudy Áno je možné sa zamestnať na 4 hodiny kedy je dieťa v škole,ak sa nič nezmenilo. Suma závisí od výšky životného minima.Od toho koľko hodín bude chodiť dieťa do školy. Najlepšie vám poradia na upsvar.
čo potrebuješ...celú zdr. dokumentáciu....soc. poisťovňa si ju požičia na niekoľko dní.... potom prídeš aj s deckom, niečo sa ťa opýtajú a o niekoľko dní ti zašlú vyjadrenie....