Dobrý deň, máte prosím niekto reálne skúsenosti s poberanim opatrovateľského príspevku a prácou na 4 hodiny? Potrebovala by som pár rád a info:
- suma v zamestnaní nesmie presiahnut 2 násobok ziv. minima - ak presiahne berú opatrovne?
- kráti sa celková suma opatrovného o 100E ak aj zároveň pracujete?
- vyžadovali od vás potvrdenie od zamestnávateľa kedy danú prácu robíte ?- (pravdepodobne sa myslí čas)?
- museli ste každý mesiac dokladovať výšku príjmu? (stačí výpis alebo musí zamestnávatel vystavovať tlačivo)
- ČO prosím znamená - že zákon umožňuje popri opatrovaní vykonávať zamestnaniel en za podmienky, že jeho vykonávanie nebude v rozpore s účelom a rozsahom opatrovania fyzickej osoby s ŤZP???
- akú prácu prosím robíte aby vám realne bolo umožnene pracovať na 4 hodiny a mať aj opatrovanie....?
Dakujem všetkým za rady, skúsenosti či postrehy....
Ja pracujem len na 25perc čiže viac som doma ako v práci a tety úradníčky mi opatrovateľský zamietli.aj som sa 3x odvolala a h....o z toho.ako odpoveď mi dali že mojou povinnosťou je sedieť pri opatrovanom a byt mu kedykoľvek k dispozícii.a to mám v byte kde opatrovany býva inštalované kamery aj s pohybovými senzormi aby som vedela keď mu niečo treba.samozrejme že každý deň za ním chodím aj fyzicky.
Čiže získať opatrovateľský je podľa mňa nemožné.aspon v Trenčíne
spytaj sa v skupine ZTP su 2 urcite budu vediet odpovedat a poradit