Opatrovateľský príspevok

18. dec 2024

Dobrý deň, 2 roky a 2 mesiace som opatrovala babku teraz ide do domova dôchodcov zhoršil sa jej zdravotný stav. Mám nárok na podporu alebo maródku? Ďakujem za info. Alebo sa mám prihlásiť na úrad ako nezamestnaná? Nerozumiem sa tomu som ešte mladá ďakujem za info.

alickapusinka
18. dec 2024

Nie na podporu nie iba na sociálnu dávku.Jasne na úrad sa nahlas platia do ZP za teba štát.Ináč ak sa nenahlasiš by si musela platiť sama ZP.

sara07
18. dec 2024

opatrovatel to je taký mierny otrok štatu , ktory nema narok na nič, vyjde ich to xy krat lacnejšia, proste pre štát ideálne riešenie
prihlas sa na urad prace aby si aspon zdravotne neplatila, myslim že jeden mesiac by si mala dostat prispevok a potom len praca

autor
18. dec 2024

@sara07 a prispevok kolko? aby som vedela či vyžijem kedze platim sama stravu byvanie 500€

autor
18. dec 2024

@alickapusinka a socialna davka je kolko prosim vas? aby som vedela či budem mat aspon na stravu

autor
18. dec 2024

@sara07 A keď mam važne zdravotne problemy? a budem marodiť? tak tiez nic nedostanem?

alickapusinka
18. dec 2024

Sociálna dávka je len 86 eur myslím taka spoň kamarátka hovorila. A potom ak je spoluvlastník alebo vlastnik nehnuteľnosti tak len vtedy je príspevok na bývanie.Ak ste neprispievala dobrovoľe do SP počas opatery babky tak asi ani nemcenska nič. Ja som doopatrovala dcéru 12 rokov som sa o nu starala ale ja som mala podniaknie a teraz aj prácu aj podnikanie ale na štát sa spoliehať je 0 nič.A ked mate zdravotne problémy môžete si zažiadať ID ale nie vždy dajú.

lubka2510
18. dec 2024

Ked mas mesacne vydavky 500 potrebujes sa urcite zamestnat...ziadny prispevok neni taky vysoky plus by si musela splnat podmienky

autor
18. dec 2024

@lubka2510 No byvanie 300 strava 200 oblecenie kozmetika drogeria cestovanie pes 200. Byvam sama

sara07
18. dec 2024

to nikoho nezaujima , v tomto štate nie
proste si otrok a čo sa stane ked prestaneš opatrovat to nikoho nezaujima žial
jedine sa zamestnat, vydržat a potom pn alebo skus invlidny ale tam to je almužna v tvojm pripade

sara07
18. dec 2024

prispevok nemáš žiadny, ved chod priamo na urad a povedia ti