Opatrovateľský a kontrola

valikadzm
27. feb 2023

Dobrý deň.
Ak som na opartovateľkom so svokrom a potrebujem ísť na nákup môžem na hodinku odskočiť a nechať ho v podstate samého? Bola by pri ňom jeho manželka ktorá nie je opatrovaná.
Ak by prišla kontrola, bol by z toho problém?

19mmm71
27. feb 2023

@valikadzm ak s nim niekto je to nieje problém

valikadzm
autor
27. feb 2023

@19mmm71 ďakujem za odpoveď 😊 čiže aj keď sa jedná o staršieho človeka, ktorý má tiež trošku zdrav. problémy, ale nemá nárok na opatrovanie?

19mmm71
27. feb 2023

@valikadzm samozrejme ved mozete ist k lekarovi,nakup ine veci riešit ,ak je pod kontrolou dospelej osoby je to v poriadku

valikadzm
autor
27. feb 2023

@19mmm71 ešte jedna otázočka 🙆ak by ona nemohla, musí byť pri ňom niekto. Nemôže ostať sám, však.

19mmm71
27. feb 2023

@valikadzm nie sam nesmie ostat ,ako ked by vydržal a nič sa mu nestane,bolo by to ok no čo keď...

valikadzm
autor
27. feb 2023

@19mmm71 ešte raz ďakujem za odpovede. Potrebovala som si to overiť.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
valikadzm
autor
27. feb 2023

@ninka297 ďakujem.

petedea
28. feb 2023

@valikadzm Sucastou opatrovatelskej cinnosti, je okrem ineho, aj nakupovanie a nie len nakupovanie potravin pre opatrovanu osobu, ale aj liekov, zdrav.pomocok a cokolvek ineho, co si opatrovany necha nakupit.

A tiez sa to tyka aj vybavovania cohokolvek, co suvisi s opatrovatelskou cinnostou, alebo s opatrovanou osobou.
A kedze je to sucastou opatrovatelskej cinnosti, tak je logicke, ze mozes kedykolvek odbehnut, ked je to potrebne.

A pokial sa nejedna vylozene o osobu, ktora vyzaduje nepretrzity dozor, tak pri nej pocas nakupov, ci vybavovania nemusi byt nikto.

valikadzm
autor
28. feb 2023

@petedea Som rada,že tom mám aj takto podložené a keby niečo budem sa vedieť hájiť. Vďaka